Un nou tratament eficient impotriva leucemiei

Sambata, 23 Martie 2013, ora 09:59
6243 citiri
Un nou tratament eficient impotriva leucemiei
Foto: Scientific American

Specialistii au gasit un nou tratament care lupta eficient impotriva leucemiei. Celulele imunitare modificate genetic lupta impotriva unui tip agresiv al acestei boli, sustin acestia dupa efectuarea testelor clinice.

Testele respective au fost facute pe cinci pacienti care sufera de leucemie limfoblastica acuta, rezultatele cercetarii fiind publicate in revista de specialitate "Science Translational Medicine". Conform Scientific American, un tip de celule T sunt extrase de la pacient, modificate genetic, apoi introduse din nou in corpul lui.

In urma acestui proces, specialistii au observat ca tumorile din sange au fost distruse repede de celulele modificate genetic. Aceasta este declaratia lui Michel Sadelain, cercetator la un centru specializat din New York. El spune ca tratamentul a actionat mai rapid decat se astepta.

Aceasta tehnica promite sa ii ajute mult pe pacientii cu leucemie cronica, dar existau intrebari privitoare la ajutorul pe care il poate oferi impotriva leucemiei limfoblastice acute. Aceasta maladie ucide 60% dintre persoanele afectate de ea. Specialistii spun ca urmatorul pas este aplicarea metodei in mai multe teste clinice.

Oncologii si alti experti care se ocupa de tratarea unor asemenea afectiuni trebuie convinsi ca un asemenea tratament imunologic poate da roade, spune Carl June, specialist in imunologie de la Universitatea din Pennsylvania (Philadelphia).

Oncologul Renier Brentjens rememoreaza situatia unui pacient in cazul caruia maduva spinarii avea tumori in proportie de 70%. In urma acestei metode s-a reusit readucerea pacientului in starea necesara efectuarii transplantului de maduva.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#leucemia limfoblastica acuta, #transplant maduva tratament leucemie, #oncologi oncologie , #tratament