Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Usturoiul - un remediu alimentar biblic

Joi, 06 Ianuarie 2011, ora 07:35
22024 citiri
Usturoiul - un remediu alimentar biblic

Usturoiul (Allium sativum) este una din cele mai vechi plante erbacee, perene, fiind cultivata de aproximativ 5.000-6.000 de ani. Planta este originara din Asia Mica, are radacini fibroase si este folosita foarte mult in alimentatie. Usturoiul este pomenit in Biblie, alaturi de miere, sare si vin si se crede ca poate vindeca bolile grave, chiar si cancerul.

David Servan-Schreiber, in varsta de 49 de ani, un renumit medic neurolog american, sustine ca s-a vindecat singur de cancer. Dorind sa impartaseasca secretele dietei sale, a scris cartea "Anticancer - un nou fel de viata", lucrare care a facut furori in toata lumea. El a marturisit ca s-a vindecat de cancer, mancand usturoi.

De la cititori: De ce ar fi interzis usturoiul, prin Codex Alimentarius

Afirmatia medicului american pare a fi adevarata, din moment ce usturoiului, din cele mai vechi timpuri, i s-au atribuit anumite calitati miraculoase in vindecarea diferitelor boli.

Mai intai, secretele usturoiului au fost descoperite si pastrate in taina de catre maestrii spirituali ai hinduismului, apoi au fost preluate de calugarii crestini, care le-au pastrat pana in zilele noastre.

Dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, oamenii de stiinta au descoperit "puterea de penicilina" a usturoiului, izoland diversele substante din el. Aliina, prima substanta izolata, avea efect contra germenilor care cauzeaza intoxicatia cu salmonella, dizenteria si contra stafilococilor, care provoaca furunculele si ulceratiile purulente ale pielii.

In plus, din ce in ce mai multi medici sunt de acord cu medicina naturista, ca o alternativa la medicina clasica, pe primul loc intre remedii fiind usturoiul. Mai mult, sunt si medici care au folosit aceasta miraculoasa planta, cu rezultate formidabile.

Cercetatarile recente au constatat ca alimentul biblic poate da rezultate miraculoase si in cazul bolilor neurologice. Un bun exemplu este vindecarea medicului neurolog David Servan-Schreiber.

Iti place usturoiul - cum faci ca cei din jur sa nu isi dea seama?

Planta sub forma de decoct este un bun remediu pentru hipertensiune, bronsita, gripa, litiaza renala, afectiuni ale sistemului cardiac etc. Calugarii recomanda consumarea ca atare, zilnic a minimum 2-3 catei de usturoi, avand efecte antiseptice intestinale si pulmonare, dar si ca tinctura, actionand impotriva imbatranirii tesuturilor si pentru sporirea capacitatii de aparare antivirala si antimicrobiana.

De asemenea, lipovenii care locuiesc in Lunca Dunarii folosesc frecvent usturoiul impotriva limbricilor, precum si uleiul de usturoi in frectii si masaje.

Decoctul se obtine prin punerea la fiert a 2-3 catei de usturoi maruntiti in 200 de ml de apa sau lapte. Se fierbe la foc mic circa 15 minute, se strecoara si se bea pe parcursul zilei.

Tinctura se prepara din 50 de catei de usturoi pisat care se amesteca cu 250 de ml de alcool dublu rafinat, tinandu-se la macerat aproximativ 10-14 zile. Se strecoara si se foloseste in cure a cate 20 de picaturi de doua ori pe zi.

Un calugar de la manastirea Ciolanu, judetul Buzau, a facut publica o reteta de preparare a siropului de usturoi, folosita pentru probleme de circulatie, balonari, parazitoze: intr-un borcan se toarna o ceasca de otet de mere, o ceasca de miere de albine, 8 catei mari de usturoi pisati.

Farmacia din casa: Usturoiul

Se pune capacul si se lasa la macerat cel putin 5 zile, in frigider, agitandu-l de mai multe ori pe zi. Se bea dimineata, pe stomacul gol, punand doua linguri intr-un pahar cu apa plata. Tratamentul dureaza trei luni, cu o pauza de o saptamana la fiecare 30 de zile.

In consecinta, usturoiul constituie un leac alimentar pentru vindecarea multor boli, precum si pentru prevenirea infundarii arterelor, pentru coborarea tensiunii sau reintinerirea ficatului.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#tratamente naturiste usturoi, #efecte benefice usturoi, #tinctura usturoi , #tratament
Comentarii
Poza Cob
Cob
rank 5
Uasturoiul *** si pus im miere de albine,1 lingurite la 1 linguri de miere,in cantitatea dorita ....