Medicii spun ca noul vaccin introdus in Romania va salva multi copii. Combate principala cauza a deceselor sub 5 ani

Joi, 17 August 2017, ora 20:09
4471 citiri
Medicii spun ca noul vaccin introdus in Romania va salva multi copii. Combate principala cauza a deceselor sub 5 ani

Pneumonia ucide mai multi copii decat infectia HIV, malaria si rujeola la un loc, fiind principala cauza de deces la copiii cu varste sub 5 ani, anunta, joi, mai multe societati si organizatii de sanatate, care precizeaza ca vaccinarea reprezinta una dintre cele mai importante masuri de prevenire a acestei boli, in contextul in care tara noastra ocupa, in continuare, primul loc in randul statelor membre ale Uniunii Europene in ceea ce priveste mortalitatea infantila.

"Dorim sa salutam public decizia istorica a Ministerului Sanatatii de a aloca fondurile necesare achizitiei vaccinului pneumococic conjugat cu 13 valente, acesta urmand a fi disponibil in mod gratuit pentru copiii din Romania, prin Programul National De Vaccinare.

Prevenirea bolilor pneumococice prin vaccinare reprezinta una dintre cele mai importante masuri de sanatate publica, in contextul in care tara noastra ocupa, in continuare, primul loc in randul statelor membre ale Uniunii Europene, in ceea ce priveste mortalitatea infantila", arata reprezentantii mai multor societati de pediatrie, boli infectioase, epidemiologie si pneumologie, dar si Asociatia "Mame pentru Mame" si Coalitia Romania Sanatoasa, intr-un comunicat transmis News.ro.

Potrivit sursei citate, vaccinarea sugarilor este esentiala in prevenirea bolilor pneumococice si poate contribui semnificativ la reducerea numarului de imbolnaviri si la scaderea ratei mortalitatii infantile.

"Vaccinarea este considerata printre cele mai eficiente interventii de sanatate publica disponibile si este o recomandare de baza a organismelor internationale. Pneumoniile sunt una dintre afectiunile severe cele mai frecvente cu care ne confruntam.

Organizatia Mondiala a Sanatatii arata ca exista 6 boli responsabile pentru 99% din decesele cauzate de bolile infectioase. Aceste boli sunt: virusul imuno-deficitar, bolile diareice, malaria, rujeola, pneumonia si tuberculoza. Statisticile arata ca pneumonia ucide mai multi copii decat infectia HIV, malaria si rujeola la un loc", se mai arata in comunicatul citat.

Ministerul Sanatatii a anuntat, joi, achizitia vaccinului pneumococic si inceperea campaniei de imunizare din septembrie.

Potrivit Ministerului Sanatatii, campania de vaccinare antipneumococica este programata sa inceapa in luna septembrie, cand este prevazuta livrarea unei cantitati de peste 477.000 de doze de vaccin pneumococic.

Dozele de vaccin achizitionate acopera necesarul pentru campania de imunizare din acest an, precum si pentru primele luni din 2018. Ca si in cazul altor vaccinuri din Programul National de Vaccinare, Ministerul Sanatatii a semnat un Acord Cadru de achizitie cu producatorul, pentru o perioada de patru ani. In acest mod, vor fi preintampinate orice dificultati legate de disponibilitatea acestui vaccin in viitor.

Vaccinul pneumococic se administreaza copiilor in mod gratuit, conform schemei de vaccinare, in cabinetul medicului de familie.

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#vaccin pneumococic , #vaccin
Comentarii