25 de pasi catre un corp mai sanatos

Vineri, 14 August 2009, ora 12:39
8793 citiri
25 de pasi catre un corp mai sanatos
Foto: timeinc

In ziua de azi cand stam mai mult timp tintuiti intr-un scaun de birou, gasim tot felul de scuze pentru a scapa de sport sau alte activitati solicitante, fara sa ne gandim la sanatatea noastra pe termen lung. Totusi, daca dorim sa avem un organism cat mai sanatos, trebuie sa incepem sa avem grija la ceea ce mancam, la cat muncim si sa facem cat mai mult sport.

Inainte de apusul soarelui poti face o plimbare prin parc de aproximativ 30 de minute, te sfatuieste How Stuff Works. Astfel, vei arde 1.500 de calorii pe saptamana, adica 78.000 de calorii pe an. Suna bine, nu? De asemenea, aceasta plimbare iti face bine la inima si plamani, dar iti pune in miscare si muschii molesiti de statul la calculator.

Organizeaza activitati sportive in familie. Puteti iesi intr-un parc de langa casa si sa jucati bachet sau puteti organiza o miniexcursie si sa urcati pe munte. In acest fel vei fi mai aproape de familia ta si vei avea parte de o portie de sanatate.

Cumpara-ti o coarda si stabileste-ti un program de zece minute pe zi in care sa sari. Dupa ceva timp vei observa cum grasimea se topeste de la sine.

Nu iti face placere sa faci exercitii singur si cunosti pe cineva care se afla in aceeasi situatie? Perfect. Propune-i sa va antrenati impreuna. In acest fel nu te vei plictisi si o sa te simti mai motivat.

Fa exercitii in apa. Intereseaza-te daca pe langa locuinta ta exista o piscina unde iti poti face abonament. Inotul va elimina stresul si te va face sa te simti mult mai in forma.

Atunci cand esti la birou nu trebuie sa uiti de sanatatea ta. Din cand in cand ia o pauza de cateva minute si fa o plimbare. Cand stai pe scaun opreste-te din munca si intinde-te. Este putin cam rusinos, insa este foarte sanatos.

Mananca mai des, dar mai putin. Este mult mai bine daca vei manca cate putin de sase ori pe zi, decat daca mananci de trei ori, insa foarte mult. Portiile mici sunt foarte importante atunci cand urmezi un regim alimentar echilibrat.

Bea cat mai multe lichide. Opteaza pentru cat mai multa apa si fereste-te de cafea sau sucuri, acestea au foarte multe calorii.

Nu iti polua corpul. Evita pe cat de mult poti tutunul, alcoolul si drogurile. Sunt foarte daunatoarea pentru sanatatea si nu te ajuta nici in lupta contra kilogramelor in plus.

Intotdeauna mananca cat mai consistent la micul dejun. Unii oameni cred ca daca sar peste micul dejun vor slabi, insa se inseala. Mai multe studii recente au demonstrat ca persoanele care au acest obicei prezinta un risc marit de a deveni obezi.

Gateste cat mai sanatos. Renunta la prajeli si treci pe gratar.

Bucura-te de fiecare bucatatica de mancare. Daca vei mesteca cat mai lent, vei percepe in mod diferit gustul mancarii si vei avea un stomac mai sanatos.

Incepe ziua cat mai de dimineata. Daca te vei trezi cat mai de dimineata te vei simti plin de energie si vei avea timp de cat mai multe activitati.

Atunci cand mergi la plaja nu uita protectia solara. Expunerea la soare creste riscul aparitiei cancerului de piele.

Ai grija la sentimentele tale. Starea emotionala proasta iti face foarte rau organismului. Atunci cand ai o problema, rezolv-o!

Pastreaza-ti dintii cat mai sanatosi prin perierea zilnica. Daca iti vei proteja dantura la timp, vei scapa de vizitele nedorite la stomatolog.

Mananca cat mai multe legume si fructe pe zi. Pastreaza fructele sau legumele la indemana pentru a avea acces cat mai usor la ele.

Alunga stresul din viata ta . Stresul poate provoca sau agrava foarte mult boli, asa ca fa tot posibilul si elimina-l din viata ta.

Intereseaza-te de istoria medicala a familiei tale si afla ce trebuie sa faci pentru a nu ajunge sa dezvolti afectiunile mostenite.

Depresia este o boala care necesita un tratament atent. Nu este vina ta, insa fa ceva pentru a nu ajunge situatia aceasta.

Noaptea este destinata somnului. Nu uita acest lucru si incearca sa te odihnesti cat mai mult.

Femeile trebuie sa faca controale regulate pentru a depista din timp eventualii noduli sau cancerul la san.

Daca timpul iti permite, trage un pui de somn de 30-45 de minute la amiaza.

Pune-ti plamanii la treaba si canta de cate ori ai ocazia. Bineinteles, fara sa ii deranjezi pe ceilalti. Profita de momentele de singuratate si canta.

Fa-ti timp pentru propria viata. Distreaza-te la fel de mult pe cat muncesti. Trebuie sa ai job bun, sa ai grija de responsabilitatile tale, insa la fel de mult ai nevoie si de relaxare.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#sfaturi viata sanatoasa, #stil viata sanatoas, #regim alimentar sanatos , #viata