Ai grija de tine ca de propriul PC!

Duminica, 22 Noiembrie 2009, ora 12:41
1459 citiri
Ai grija de tine ca de propriul PC!
Foto: brandweek

Multi dintre noi ne jucam si lucram la un computer si avem grija de "sanatatea" acestora. Atunci cand exista o problema cu computerul ne ocupam imediat de aceasta si chiar facem tot posibilul ca problemele sa nu apara. Cu organismul nostru procedam la fel? Daca nu, ar trebui. Afla in continuare cum trebuie sa pui in practica, pe propriul organism, regulile aplicate in cazul computerelor.

Se intampla sa abuzezi din cand in cand de computerul personal, insa ai grija sa aiba o stare buna de functionare. Instalezi programe anti-virus, porti laptop-urile in genti speciale, opresti si repornesti computerul atunci cand se misca incet si cand iti da o eroare te ocupi de problema, aminteste International Business Times. In mod normal ar trebui sa ai la fel de multa grija de propriul organism.

Atunci cand ai deschis un joc, un chat, browser de Internet si program de editat fotografii, computerul se va opri. La fel se intampla si cu organismul tau atunci cand incerci sa faci mai multe sarcini in acelasi timp. Cercetatorii spun ca IQ-ul scade atunci cand incercam sa facem mai multe lucruri in acelasi timp, asa ca tot ce vei reusi este sa lasi lucrurile pe jumatate facute.

In timp ce in privinta computerului poti opri cateva programe, in lumea reala trebuie sa nu raspunzi la telefon in timp ce mananci sau faci alte activitati in acelasi timp.

Ai instalat un program antivirus pe computerul tau? Foarte bine. Poti face acelasi lucru si pentru organismul tau, adica sa il protejezi impotriva virusilor. Cum? Dormi suficient, mananca sanatos - incluzand multe fructe si legume, fa exercitii fizice in mod regulat, ia suplimente alimentare, incearca sa eviti pe cat posibil situatiile stresante din viata ta.

Astepti pana bateria laptopului tau se sfarseste sau il bagi inainte in priza? Presupunand ca alegi a doua varianta, incearca sa faci acelasi lucru cu propriul organism. Ia o pauza inainte de a te epuiza total. Mergi la culcare inainte de a simti ca iti explodeaza capul de durere.

Pe masura ce timpul de folosire a computerului creste, incep sa se strice diferite piese si tu faci tot posibilul sa le repari sau sa le imbunatatesti. Pe acelasi principiu trebuie sa functioneze si ingrijirea organismului. Ia suplimente de vitamine si minerale.

Daca nu esti specialist in IT, atunci cand ti se strica ceva la computer mergi cu el la o persoana care se pricepe, nu? La fel trebuie sa faci si in cazul propriului corp. Mergi la un medic atunci cand simti ca ceva este in neregula! Nu este nimic rusinos in a cere ajutor atunci cand ai nevoie de el.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#ingrijire sanatate organism, #sfaturi viata sanatoasa , #viata