Sfaturi din batrani, pentru o viata mai lunga

Sambata, 08 Ianuarie 2011, ora 08:02
10964 citiri
Sfaturi din batrani, pentru o viata mai lunga

Traditia, si in speial cea orientala, ne-a transmis, prin cutume locale, multe sfaturi care prind bine sanatatii, cu atat mai mult, cu cat, in Orient, se inregistraza un mare numar din longevivii planetei.

Testata in laboratoarele din Occident, eficienta sfaturilor din batrani a fost confirmata de multe ori, prin intermediul specialistilor autorizati.

Filosofia orientala spune insa ca succesul unei traditii de acest fel depinde in primul rand de increderea pe care o avem in ea. De aceea, cine citeste aceste randuri si are incredere in ele, merita sa incerce. Cine nu, nu.

1. Miracolul ceaiului verde. Este o bautura traditionala in China, unde sunt inregistati numerosi centenari. Cercetatorii de la Medical College of Ohio au constatat ca, datorita antioxidantilor pe care-i contine, ceaiul verde inhiba formarea si dezvoltarea celulelor canceroase.

2. Algele sunt un panaceu al vietii, neglijat multa vreme. In farmaciile noastre a aparut spirulina, o sursa unica de oligoelemente si de acizi grasi esentiali, cu proprietati deosebite privind prevenirea imbatranirii. O cura cu spirulina (capsule) ne tine mai multa vreme tineri.

3. Polenul nu este o noutate. Noutatea ar fi sa avem incredere in folosirea lui. Un studiu recent efectuat intr-un spital din New York a demonstrat ca polenul si mierea actioneaza pozitiv asupra colesterolului si a trigliceridelor. Nu intmplator, speranta de viata a apicultorilor este superioara fata de cea a restului populatiei.

4. Beti apa, inainte de fiecare masa. Opt pahare cu apa, baute zi de zi, reduc cu 60% riscul afectiunilor cardiace si previn afectiunile renale.

5. Sieste. Pare lucru banal, dar cercetatorii Universitatii din Boston confirma ca o siesta facuta la mijlocul zilei contribuie la odihna creierului si sporeste performantele memoriei. Un scurt somn dupa masa sporeste capacitata de a memora informatii cu 20%.

6. Dormiti invelit. Un studiu realizat la Universitatea din Lille arata ca dormitul dezvelit poate mari cu 13% riscul unei crize cardiace.

7. Umblati descult, prin iarba, cel putin 15 minute pe zi. Neuroterapia piciorului gol stimueaza functionarea tuturor organelor vitale.

8. Nu neglijati homeoterapia, consultand specialistii. Practicand-o din timp, puteti ajunge sa nu cunoasteti niciodata aloterapia.

9. Nu ocoliti vinul (de preferinta negru). Popoarele consumatoare de vin cu moderatie nu sunt predispuse accidentelor vaso-celebrale si cardiace. Atentie insa: excesul dauneaza.

10. Preferati vegetalele crude. Organimsul n-are nevoie de mai mult decat 120 g carne pe saptamana.

11. Otetul de mere este miraculos. Medicul american din Vermont, dr. Jarvis, a constatat longevitatea exceptionala a persoanelor consumatoare de otet din mere. Are virtuti drenante.

12. Mancati ciocolata cu curaj. British Medical Journal a publicat recent un studiu, efectuat pe 8.000 de subiecti, demonstrand ca un consum modest de ciocolata (1-3 tablete pe luna), reduce riscul mortalitatii cu 36% fata de cei care nu consumau ciocolata deloc.

13. Usturoiul. Comitatul Jinshan, din China, numara printre cei mai multi centenari din lume, chinezii ajungand la concluzia ca ei isi datoreaza longevitatea vastelor culturi de usturoi din zona.

14. Banane. Consumul de banane reduce cu 40% riscul de accident cardiac, datorita continutului ridicat de potasiu.

15. Micul dejun, obligatoriu. Tot orientaiii constata ca cei care evita micul dejun sunt mai expusi cu 40% riscului cardiac.

16. Merele. Marul contine aproape toate pricipiile necesare organismului. Intamplator, el este si cel mai raspandit fruct din lume. Totusi, consmarea de mere pe stomacul gol nu se recomanda. Este de preferat asocierea macar cu o bucata de paine.

17. Salatele crude. O salata formata din 5-6 feluri de legume, asezonata cu ulei de masline si cu otet de mere, ne mentine in forma si sustine capacitatea imunitara.

18. Savurati desertul "anti-imbatranire": Doi pumni de fructe rosii (cirese, capsuni, zmeura, coacaze, etc.) stropite cu lapte acru si indulcite cu miere, dupa gust. Se obtine un adevarat regal de flavonoide, substante care combat oxidarea, cea care ne imbatraneste celulele.

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#sfaturi batrani viata lunga, #longevitate, #medicina orientala, #obiceiuri sanatoase , #viata