Corpul nostru are 12 parti care nu servesc la nimic - iata care sunt acestea

Joi, 22 Decembrie 2016, ora 20:04
42188 citiri
Corpul nostru are 12 parti care nu servesc la nimic - iata care sunt acestea
Foto: Ziare.com

Unele parti ale corpului nu mai servesc la aproape nimic, ele fiind "resturi" ramase de la stramosii nostri, in urma evolutiei speciei noastre de-a lungul erelor.

Revista americana Slate recenzeaza douasprezece dintre aceste parti vestigiale, cu mentiunea ca rolul unora dintre ele este inca cercetat si dezbatut de oamenii de stiinta.

1. Maselele de minte

Unii si-au scos deja maselele de minte, lucru normal deoarece acestea sunt inutile nefiind loc suficient pentru ele in gura. Conform cotidianului britanic The Independent, acestea ar fi servit stramosilor nostri pentru a mesteca unele alimente, insa, in urma schimbarii alimentatiei, maxilarele au suferit modificari in timp.

2. Muschii auriculari

Acesti trei muschi sunt situati in jurul pavilionului urechii. Singura problema este ca, spre deosebire de alte mamifere, nu stim sa ne miscam urechile.

3. Amigdalele

Acestea pot fi observate in spatele gatului, la dreapta si la stanga. In mod normal, ele au rol de aparare contra germenilor, insa aceasta functie este atat de insignifianta astazi incat persoanele carora, din diverse motive, le-au fost eliminate amigdalele nu prezinta riscuri bacteriologic.

4. Apedincele

Utilitatea acestei protuberante aflate la intersectia intestinului subtire cu cel gros este dezbatuta intens intre doua tabere - cei care sustin ca acesta nu serveste la nimic omului contemporan si cei potrivit carora acest tesut ar fi util in lupta cu anumite bacterii intestinale asociate cu indigestii grave sau episoade diareice.

5. Tuberculul lui Darwin

Aceasta proeminenta auriculara cartilaginoasa situata la marginea urechii reprezinta, de fapt, o anomalie congenitala.

6. Sfarcurile la barbati

Evident, barbatii nu pot produce lapte pentru a-si hrani copiii. Si, totusi, au sfarcuri. Acest lucru se intampla deoarece in primele faze de dezvoltare ale fatului acesta nu are sex. Ulterior, testosteronul este cel care decide sexul fatului - fie masculin, fie feminin, potrivit Science ABC.

7. Plica semilunara

Situata la marginea ochiului, aceasta nu are nici o utilitate pentru vedere.

8. Coccisul

Aceasta "sudura" de forma triunghiulara formata din patru vertebre, supranumita noada, ar fi o "ramasita" de pe vremea in care stramosii nostri au avut coada.

9. Sinusurile

Rolul sinusurilor este si el intens dezbatut astazi. Aparent, acestea nu "servesc" decat la acumularea mucusului si la declansarea de infectii si dureri de cap. Insa unii cercetatori sustin ca sinusurile ajuta la incalzirea si umidificarea aerului inhalat, un lucru determinant pentru forma craniului si pentru rezonanta vocii.

10. Parul

Anterior, parul a tinut de cald stramosilor nostri, potrivit The Independent, o utilitate care nu isi mai gaseste locul astazi.

11. Vezica biliara

Acest organ tubular situat in abdomen, chiar sub ficat, serveste ca "magazie" pentru bila in vederea utilizarii acesteia in procesul digestiei. Insa reprezinta de multe ori cauza unor probleme, de la simple inflamatii la cancer.

12. Muschiul erector al firului de par

Acest muschi situat la baza fiecarui fir de par a servit in trecutul indepartat pentru a ii ajuta pe oameni sa para mai mari si mai voluminosi in fata pericolelor, asa cum se intampla in cazul animalelor care se zbarlesc atunci cand se simt amenintate.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#parti ale corpului inutile, #studiu parti corp inutile , #viata
Comentarii