Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cum sa ai parte de o viata mai verde

Marti, 13 Aprilie 2010, ora 12:48
1589 citiri
Cum sa ai parte de o viata mai verde
Foto: care2

Chiar daca nu esti foarte convins, tu singur iti poti schimba imediat modul de viata, fara prea multe sacrificii. Facand cateva mici schimbari o sa traiesti mai ecologic si cu siguranta mai mult. Afla in continuare ce poti face rapid, fara sa te coste nimic si un minim efort depus.

Planeta sufera din cauza schimbarilor climatice si pe langa aceasta si vietuitoarele ei. Impreuna oamenii pot face o schimbare benefica atat pentru ei, cat si pentru Planeta.

Incepe prin a deconecta de la prize aparatele pe care nu le utilizezi, te sfatuieste Care. Chiar daca ai impresia ca televizorul tau nu consuma atunci cand este oprit, te inseli. Micutul led aprins consuma, si chiar daca nu este mare consumul, acesta conteaza.

In loc sa bagi aspiratorul in priza, da cu matura. Este adevarat ca ridici praful, insa acesta este un motiv in plus sa faci ordine si pe mobila.

De asemenea, inainte de a te repezi sa pornesti aerul conditionat, deschide o fereasta dimineata cand este mai racoare.

Stim ca este mai comod sa circuli cu propria masina, insa macar o data la cateva zile opteaza pentru mijloacele de transport in comun, mergi cu bicicleta sau pe jos.

Reutilizeaza sacii alimentari de plastic sau opteaza pentru cei din carpa. De asemenea, nu irosi sacii menajeri, incearca sa ii folosesti cu cap.

Usuca hainele in mod natural, intinzandu-le pe sarma sau un suport special. Evita folosirea masinii de spalat pe cat de mult posibil.

Ecologia, intre responsabilitate si ipocrizie

Fii cumpatat atunci cand faci cumparaturi.

Daca iti cumperi un pahar de cafea in drum spre birou, nu arunca imediat paharul din carton. Il poti refolosi. Cel mai bine ar fi totusi sa eviti cumpararea cafelei la pahar de carton, ci sa o pregatesti singur de acasa si sa o iei cu tine intr-un termos.

Atunci cand tiparesti ceva pe hartie, foloseste ambele parti ale acesteia. In acest mod vei salva un copacel.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#cum sa traiesti mai verde, #sfaturi viata sanatoasa, #sfaturi viata mod ecologic , #viata