Mici trucuri inedite care iti pot imbunatati viata

Joi, 14 Octombrie 2010, ora 12:08
4655 citiri
Mici trucuri inedite care iti pot imbunatati viata
Ziegra

Stiai ca daca dormi pe partea stanga arsurile stomacale pot fi ameliorate sau ca durerea de dinti poate fi redusa cu 50% daca pui un cub de gheata pe dosul palmei in zona dintre degetul mare si aratator?

Afla din randurile de mai jos cateva astfel de trucuri ce merita incercate in viata de zi cu zi. Chiar daca par doar amuzante, ele s-au dovedit utile in multe cazuri.

1. Cum sa asculti

Potrivit aolhealth.com, urechea dreapta este mai potrivita pentru a asculta o conversatie, intr-o incapere extrem de galagioasa, iar stanga este mai receptiva la sunetele muzicale, asa dupa cum au demonstrat cercetatorii de la UCLA.

2. Cum sa faci fata nevoii de a urina (atunci cand nu poti ajunge la o baie)

In cazul in care simti nevoia de a urina insa nu ai cum sa mergi la baie din diferite motive, incearca sa te gandesti la ceva placut (chiar si la sex) pentru a-ti abate momentan atentia de la aceasta nevoie presanta. Cercetatorii de la Colegiul de Medicina Baylor au demonstrat, intr-un experiment, ca functioneaza.

3. Cum sa suporti mai usor durerea unei injectii

Un grup de cercetatori germani a confrmat ceea ce se stia din batrani in aceasta privinta si anume ca, daca tusesti in timp ce ti se face o injectie, durerea este atenuata. Explicatia ar putea consta in faptul ca tusea provoaca o presiune brusca si temporara in piept si canalul spinal, aceasta avand rol de inhibitor al stimulilor durerii.

4. Cum sa lupti impotriva arsurilor stomacale

Daca ai astfel de probleme pe care le simti mai ales noaptea, incearca sa dormi predominant pe partea stanga deoarece, potrivit mai multor gastroenterologi, in acest fel intensitatea acestora poate fi redusa.

5. Cum sa ameliorezi o durere de dinti

Un studiu canadian sustine ca, daca tii un cub de gheata pe dosul palmei, in zona sub forma unui "V" situata intre degetul mare si degetul aratator, durerea de dinti va fi ameliorata cu 50%. Cercetatorii spun ca la baza acelui "V" se afla un nerv care stimuleaza o zona din creier ce blocheaza semnalele de durere de la maini si fata.

6. Cum sa reduci senzatia de ameteala

Daca ai baut putin mai mult decat trebuia si simti ca se roteste camera cu tine, pune mana pe un obiect stabil. O anumita parte a urechii - o regiune gelatinoasa denumit cupula, care are rol in mentinerea echilibrului, poate fi afectata de alcool, insa atunci cand tii mana pe un obiect stabil aceasta poate fi ajutata.

7. Cum sa opresti sangerarile nazale

In afara de trucul pe care aproape toata lumea il stie de la parinti si bunici, care presupune sa te intinzi si sa ridici mana, poti incerca sa apesi pe gingia care imbraca dintii din fata, de sus.

8. Cum sa atenuezi palpitatiile

Atunci cand simti ca iti bate inima mai repede decat de obicei sufla in degetul mare de la mana. Specialistii sunt de parere ca nervul vag, care are rol si in frecventa cardiaca, poate fi stimulat in acest fel.

9. Cum sa obosesti mai putin cand alergi

Cei mai multi dintre oameni pun piciorul drept in pamant atunci cand expira in timpul alergatului, exercitand insa presiune mai multa asupra ficatului, care se afla in partea dreapta. De aceea, pentru a avea o rezistenta mai mare la oboseala incearca sa te obisnuiesti sa expiri in timp ce pui piciorul stang in pamant, chiar daca e destul de complicat la inceput.

10. Cum sa inveti mai usor

Citind inainte de a adormi sau repetand ceva ce ai invatat mai devreme vei avea sanse in plus ca informatiile sa fie retinute mai usor si pentru mai mult timp. Asta deoarece cele mai multe dintre informatii sunt consolidate in timpul somnului.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#trucuri imbunatatire viata, #trucuri viata, #solutii probleme comune sanatate, #trucuri sanatate , #viata