Nemultumit de viata ta? Iata 10 solutii pentru problemele tale (I)

Sambata, 23 Iulie 2011, ora 10:41
13946 citiri
Nemultumit de viata ta? Iata 10 solutii pentru problemele tale (I)
Foto: FoxNews

Esti in criza, nu esti multumit de viata pe care o duci? Fa cateva schimbari in viata ta, cum ar: gandeste tot timpul pozitiv, fixeaza-ti si atinge-ti obiectivele si inconjoara-te de prieteni.

Satisfactia vietii este o masura subiectiva, prin natura ei. Este diferita de fericire, care reprezinta o stare de emotie pozitiva, la un moment dat, in timp. In schimb, satisfactia vietii reflecta o experienta colectiva sau modul in care o persoana isi simte viata, ca un intreg, potrivit FoxNews.

Desi pare complicat, evaluarea satisfactiei vietii se poate masura printr-o simpla intrebare: Cat de multumit esti de viata ta, in prezent? Daca raspunsul este negativ, atunci trebuie sa faci niste schimbari.

Iata 10 metode care pot duce la obtinerea unei satisfactii cat mai mari:

1. Schimba-ti locul de munca

Pentru majoritatea oamenilor, locul de munca reprezinta principala lor sursa de venit. Dar carierele lor sunt importante si din alte puncte de vedere. Pentru multi dintre noi, serviciul ne ocupa cea mai mare parte a timpului.

Ar trebui ca sa nu fie nicio surpriza ca satisfactia de la serviciu sa se reflecte direct in satisfactia vietii personale. Daca ai un loc de munca pe care-l urasti, poate ar fi timpul sa te gandesti la o schimbare.

Abordare: Fa o lista de obiective si incepe cu primul. Daca doresti sa-ti schimbi cariera, incearca sa-ti dezvolti abilitatile alternative, in timpul liber, astfel vei fi pregatit pentru tranzitie.

2.Fii pozitiv

Vrei sa fii satisfacut in viata? Atunci gandeste pozitiv, iar rezultatele vor veni! Studiile arata ca emotiile pozitive sau gandirea pozitiva conduc la o satisfactie mai mare in viata.

Cum faci asta: traieste in prezent, apreciaza ceea ce faci si nu te mai compara cu altii. Concentreaza-te pe ceea ce-ti place cel mai mult sa faci sau la ce te pricepi cel mai bine si construieste plecand de aici.

3.Gaseste-ti un hobby

Desi nu intotdeauna este adevarat ca iti poti gasi un loc de munca, daca esti pasionat de ceva, nu acelasi lucru se poate spune despre un hobby. La urma urmei, depinde de ceea ce faci din hobby-ul tau.

Cea mai buna metoda: Daca vrei sa gasesti un hobby, cauta pe Internet. Cu alte cuvinte, ocupa-te cu cat mai multe hobby-uri, pana cand vei gasi unul care iti lipseste.

4.Fixeaza-ti si atinge-ti obiectivele

Ideea de stabilire a obiectivelor si de atingerea acestora a fost mult timp un domeniu de cercetare pentru oamenii de stiinta. Fie ca acestea sunt obiective de exercitiu, ale carierei, financiare sau dintr-o relatie, ideea de a stabili un angajament si de a-l realiza reprezinta o experienta plina de satisfactii.

Solutie: Fa-ti un obicei de a-ti fixa niste obiective. Fa distinctie intre tintele zilnice si cele pe termen lung si fixeaza-ti prioritati, daca este necesar.

5. Inconjoara-te de prieteni

De ani de zile, oamenii de stiinta au accentuat importanta retelelor sociale in vederea imbunatatirii calitatii vietii si, in special, al satisfactiei vietii.

In timp ce retelele sociale pot include prieteni de familie, parteneri, colegi, grupuri ale comunitatii, cercul relatiilor intime cuprinde prietenii sau partenerii cei mai apropiati, care au cel mai mare impact asupra imbunatatirii satisfactiei vietii tale.

Mod de abordare: Construieste-ti o retea puternica de prieteni, femei sau barbati, care sa te tina in contact cu vechii colegi de scoala, incearca hobby-uri noi sau alatura-te unei comunitati.

Vezi care sunt urmatoarele 5 sfaturi, in continuarea ce va fi publicata duminica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#satisfactie viata metode, #viata fericita metode, #viata metode schimbare, #satisfactie oameni, #gandire pozitiva , #viata
Comentarii
Poza GABIERUL
GABIERUL
rank 5
CAT pot "scrie" cu Majuscula nu se "egzista" probleme ... :):):)):))