Persoanele friguroase sunt mai longevive

Joi, 12 Mai 2011, ora 14:46
6304 citiri
Persoanele friguroase sunt mai longevive

Tot timpul te plangi ca iti este frig si dormi invelit cu o patura groasa chiar si vara? Chiar daca esti de multe ori subiectul glumelor prietenilor tai, pe termen lung esti cu siguranta in avantaj.

Cercetatorii considera ca schimbarile hormonale din organism, care conserva energia si caldura corpului, incetinind si metabolismul, pot prelungi si viata, dupa cum arata Daily Mail. Studiile anterioare, realizate pe animale, au aratat ca mai putine calorii inseamna si o viata mai lunga.

Oamenii de stiinta din S.U.A. sunt pe punctul de a crea o pastila despre care se presupune ca mimeaza efectul infometarii la nivelul organismului, prelungind astfel viata, fara insa ca dieta sa sufere vreo schimbare.

Mai putine calorii, temperatura mai mica, viata mai lunga

Cercetarile anterioare au aratat ca scazand caloriile consumate de un soarece cu 30 procente, acesta poate trai cu pana la 50% mai mult.

Studiul, efectuat la Universitatea St. Louis, s-a canalizat pe intelegerea si explicarea "teoremei" conform careia caloriile mai putine inseamna si grade mai putine. In acest sens, a fost masurata temperatura a 24 voluntari cu varste de aproximativ 50 ani care si-au redus caloriile cu 25 procente in ultimii 15 ani viata, dar si pe cea a unor oameni care nu au facut schimbari in dieta sau a unor maratonisti.

Astfel, s-a observat ca cei care isi restrictionau caloriile aveau si o temperatura a corpului mai scazuta, dupa cum arata studiul. Dr. Luigi Fontana, coordonator al cercetarii, spune ca "cei cu consum redus de calorii aveau o temperatura a corpului cu 0,2 grade mai mica decat ceilalti, ceea ce pare o diferenta foarte mica, dar este, de fapt, foarte semnificativa si similara cu cea observata in cazul soarecilor cu viata prelungita".

Desi nu se stie clar explicatia acestui efect incredibil, specialistii au mare incredere in faptul ca scaderea temperaturii corpului poate oferi oamenilor ani valorosi, asa ca vor continua cercetarile.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#lonvegevitate, #viata lunga, #viata mai lunga, #calorii viata, #longevitate dieta, #infometare speranta viata , #viata