Ponturi surprinzatoare care te scapa de riduri

Miercuri, 21 Aprilie 2010, ora 09:04
8846 citiri
Ponturi surprinzatoare care te scapa de riduri
Foto: webmd.com

Ridurile tradeaza varsta, sunt inestetice si cele de expresie pot aparea si la varste foarte mici. Tocmai de aceea ai nevoie de cateva ponturi utile care intarzie aparitia lor, nu sunt greu de aplicat si pot face parte din stilul tau de viata.

Indiferent de metodele pe care le aplici pentru a scapa de riduri, nu uita ca alimentatia si hidratarea sunt foarte importante. Deci dubleaza dieta bogata in vitamine si minerale cu cateva ponturi suprinzatoare care te scapa de neplaceri, informeaza webmd.com.

Dermatologii americani au descoperit ca pozitia in timpul somnului favorizeaza aparitia ridurilor. Daca dormi intr-o parte, liniile inestetice care se formeaza la nivelul obrajilor si gurii vor aparea in timp. Daca dormi pe burta, ridurile fruntii nu te vor ocoli. Astfel, pentru evitarea acestor probleme, cel mai indicat este sa dormi pe spate, pentru ca musculatura fetei sa se relaxeze in timpul somnului, iar tenul sa fie intins.

Persoanele care poarta ochelari sunt cu atat mai predispuse aparitiei ridurilor. De cele mai multe ori privirea nu este dreapta, in fata, ci multe persoane privesc pe deasupra ochelarilor sau chiar pe dedesubt. In acest fel, musculatura incordata are drept efect ridurile fruntii, complet inestetice. Poarta ochelarii doar atunci cand ai nevoie si evita miscarile parazitare, pentru a-ti proteja pielea fetei.

Potrivit dermatologilor americani, spalarea fetei in exces poate fi si ea o cauza a aparitiei ridurilor. Prin indepartarea stratului uleios de la nivelul pielii, aceasta devine predispusa aparitiei si formarii ridurilor. Mai mult, sapunul folosit are si el aceasta proprietate, deci foloseste numai produse delicate, care nu iti usuca pielea si evita sa te speli de mai mult de doua ori pe zi pe fata.

Ingrijirea regulata a tenului este esentiala pentru evitarea sau tratarea ridurilor. Astfel, evita expunerile masive la soare, poarta ochelari la temperaturi ridicate si renunta la viciile care dauneaza pielii tale (fumatul sau alcoolul). Nu uita de curatarea fetei seara si dimineata, tonifierea ei seara, inainte de culcare si aplicarea de creme protectoare.

Vitamina C favorizeaza producerea de colagen. Poti incerca astfel fie sa mananci mai multe alimente cu un continut bogat de vitamina C, fie sa apelezi la fiolele cu care iti cureti fata in fiecare seara. Ajuta la reducerea pigmentarii fetei si trateaza inclusiv problemele inflamatorii.

Pentru alimentatia ta, vei adauga in meniul zilnic soia. Studiile realizate de dermatologii americani au aratat ca o dieta bazata pe soia, in sase luni, are efecte miraculoase asupra pielii tale. Nu numai ca este neteda, ci ofera si aspectul tanar, intins si stralucitor al acesteia pentru ca o hraneste in profunzime.

Cacaoa este un excelent inlocuitor al cafelei zilnice, in special daca vrei sa pastrezi un regim pentru indepartarea ridurilor. Favorizeaza circulatia sangelui inclusiv de la nivelul fetei, hidrateaza pielea si ea va deveni in timp mai neteda.

Somonul este ideal pentru persoanele care vor sa scape de riduri. Este o importanta sursa de proteine, acizi grasi omega 3 si va fi inclus in alimentatia ta zilnica daca vrei o piele frumoasa, ferma, fara riduri inestetice.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#scapa de riduri, #cum scapi de riduri, #riduri ponturi, #riduri alimentatie , #viata