Schimbari mici in stilul de viata, cu bataie pe termen lung

Vineri, 23 Aprilie 2010, ora 07:00
3144 citiri
Schimbari mici in stilul de viata, cu bataie pe termen lung

Micile schimbari in stilul de viata, aparent nesemnificative, pot avea o importanta covarsitoare pe termen lung. De pilda, 20.000 de vieti ar fi salvate anual daca britanicii ar consuma cu un gram de sare mai putin decat in prezent, ar manca inca un fruct si mai putine grasimi saturate.

Daily Mail a cerut sfatul specialistilor, care au venit cu cateva trucuri amuzante, dar salvatoare de vieti.

In zilele libere, nu sta in casa

Nu degeaba migrenele au cea mai mare rata in weekend, cand oamenii dorm mai mult si isi dau peste cap programul ori chiar ceasul biologic. Iar explicatia este aceea ca schimbarea orarului de somn afecteaza hipotalamusul, responsabil cu echilibrul hormonilor. Dezechilibrele hormonale au ca urmare durerile de cap.

O alta posibilitate este aceea ca organismul isi cere portia de cafea sau ceai cu care s-a invatat dimineata de dimineata. Pentru a le evita, respecta pe cat posibil orarul obisnuit de somn, este sfatul specialistilor. Daca simti ca mai ai nevoie de odihna, atipeste dupa pranz.

Mananca in culorile curcubeului

Incearca sa cumperi, pe cat posibil, mancare in toate culorile, fiecare nuanta fiind asociata si cu un anumit gen de antioxidanti si nutrienti, care lucreaza in sinergie.

De exemplu, fructele bogate in Vitamina C provenind din legumele verzi de genul spanacului si chiar din carnea rosie cresc absorbtia de fier. Ai grija ca in cosul tau de cumparaturi sa fie tot spectrul de culori, este sfatul lui Adam Mead, dietician la Spitalul londonez Kingston. Sub nicio forma nu trebuie sa lipseasca galbenul, rosul si verdele.

Stai intr-un picior cand te speli pe dinti

Cand te speli pe dinti poti face mai multe lucruri benefice pentru tine, nu doar igienizarea cavitatii bucale. Stai intr-un picior pentru ca muschii abdominali sa ti se intareasca si sa-ti protejeze spatele, explica Tim Hutchful, chiropractician.

Incearca sa-ti periezi dintii cu o mana si sa stai pe piciorul opus timp de un minut, dupa care schimba si repeta. Asa te asiguri ca si dintii sunt periati suficient de bine.

Nu vorbi despre problemele tale la bar

A proceda in acest fel te-ar putea face sa te simti pe moment mai putin vinovat ca nu ataci problema frontal, incercand s-o rezolvi. Macar vorbesti despre ea.

Riscul este insa ca prea mult alcool si mahmureala de dupa, a doua zi, sa te faca nici sa nu vrei sa te mai gandesti la acea problema, ceea ce nu e de dorit, explica profesorul de psihologie Cary Cooper, de la Universitatea Lancester.

Poarta intotdeauna tocuri

Multe dintre problemele cu talpile, picioarele si spatele sunt cauzate de incaltamintea plata. Un toc de 2 centimetri detensioneaza tendoanele si genunchii, incurajand si piciorul sa stea drept. Slapii si incaltamintea plata nu fac decat sa streseze coloana, explica specialistii britanici.

Nu folosi creme de protectie cu indice prea mare

Cremele ce ofera protectie in fata ultravioletelor sunt obligatorii, ultravioletele fiind cele care imbatranesc pielea, ele putand penetra norii si sticla.

Insa nu are sens sa folosesti o crema cu un indice mai mare de 30, in zilele de vara, in rest 15 fiind indeajuns, pentru ca un indice de 50, de exemplu, nu ofera decat 0,5 puncte protectie in plus, acest tip de lotiuni fiind si lipicioase si mai grase, deci avand mai putine sanse sa fie folosite in mod regulat.

Nu-ti clati gura dupa ce iti periezi dintii

Potrivit Dr. Philip Stemmer, din cadrul British Dental Association, cel mai bine pentru dantura este sa nu ne clatim gura dupa ce am periat dintii, pentru a nu indeparta stratul protector de pasta de dinti, care ramane activ timp de mai multe ore.

Exerseaza in timpul pauzelor publicitare

Cand privesti la televizor, stai asezat pe o minge de fitness si fa exercitii de stabilitate si pentru abdomen, care te ajuta sa scapi de durerile de spate si nu numai.

Roteste-ti soldurile, realizeaza miscari de du-te - vino in timpul pauzelor de publicitate. Tine talpile asezate pe podea, indoaie genunchii si aseza-te pe minge orizontal, cu privirea in tavan, rotind mingea sub tine si tinandu-ti echilibrul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Câți români mănâncă în fiecare zi carne. Interesul pentru alimentaţia pe bază de plante, în creștere
Câți români mănâncă în fiecare zi carne. Interesul pentru alimentaţia pe bază de plante, în creștere
Aproape o treime dintre români (31%) consumă carne zilnic, în timp ce patru din zece persoane (39%) se orientează spre alternative pe bază de plante, arată un rezultatele unui studiu de...
Cum s-a „răzbunat” un bărbat părăsit de soție pentru că era prea gras: ”A fost o lovitură devastatoare” FOTO
Cum s-a „răzbunat” un bărbat părăsit de soție pentru că era prea gras: ”A fost o lovitură devastatoare” FOTO
Un bărbat a fost părăsit de soție pentru că era „prea gras”. După această lovitură, el și-a schimbat în totalitate stilul de viață. Stephen Ringo cântărea în momentul...
#stil de viata sanatos, #trucuri sanatate, #secrete sanatate, #alimentatie sanatoasa, #regim viata sanatos , #viata