Secrete pentru o viata lunga

Duminica, 21 August 2011, ora 13:03
3641 citiri
Secrete pentru o viata lunga
foto: arhiva

Este nevoie de putina atentie si putina vointa ca sa ai parte de o viata lunga si sanatoasa. Tonusul fizic si cel psihic sta in gesturi simple si in capacitatea de a te bucura de lucrurile marunte din viata ta.

Dar dincolo de aceasta exista si cateva secrete care iti vor imbunatatii radical viata, scrie Yahoo Shine.

Mananca un mar inainte de masa. Mai multe studii au dovedit ca simplul gest de a manca un mar inainte de masa este suficient pentru a consuma cu pana la 190 de calorii mai putin la masa respectiva. La aceasta se adauga fibrele, vitaminele si mineralele pe care le contine marul. Ideal este ca marul sa fie mancat cu 15 minute inainte de masa, pentru a avea toate beneficiile.

Foloseste mana stanga ca sa faci lucruri simple, daca esti dreptaci. Principiul folosirii mainii nedominate (stanga, incazul dreptacilor) este un mod excelent de a stimula activitatea cerebrala. Tonusul neuronilor si legaturile dintre ei sunt stimulate de activitati "surprinzatoare", de exemplu sa te speli pe dinti cu mana stanga. Este un truc care detensioneaza si stimuleaza memoria.

Bea cafea filtrata. Exista indicii medicale care duc la ideea ca aceasta forma de cafea are cea mai mica cantitate de grasimi, cafeaua fiind bogata in uleiuri. Varianta filtrata are cele mai putine grasimi, motiv pentru care este considerata ca fiind cea mai sanatoasa.

Mergi pe jos. Este una dintre cele mai eficiente cai de intretinere fizica si detensionare si unul din marile secrete pentru o viata lunga. In plus te ajuta sa scapi de durerile de spate. Inspira puternic in timp ce mergi, tine aerul in plamani cateva secunde si contracteaza puternic musculatura abdominala. Iti vei tonifia muschii si vei beneficia de toate avantajele mersului pe jos.

Patru, cinci nuci pe zi. Te simti obosita si ai o stare generala de rau. Este, de cele mai multe ori din cauza grasimilor nesanatoase depozitate in ficat. Grasimile sanatoase pe care le contin nucile echilibreze aceasta problema. Mananca nuci, migdale si ale fructe uleioase si seminte la gustari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#viata sanatoasa, #mere beneficii, #miscare organism sanatos , #viata