Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Alimente care te ajuta sa auzi mai bine?

Marti, 25 Octombrie 2011, ora 13:24
14492 citiri
Alimente care te ajuta sa auzi mai bine?

Alegerile pe care le faci in materie de mancare au consecinte asupra intregului organism, asa ca iti afecteaza inclusiv simtul auzului. Daca deja urechile tale nu mai functioneaza asa cum ti-ai dori, incearca sa consumi anumite alimente nutritive, care te vor ajuta sa auzi mai bine.

Iata care sunt acestea, potrivit LiveStrong:

Potasiul

Dupa cum spune dr. Jonathan Wright, nivelul scazut de potasiu din organism poate duce la slabirea auzului. Incearca sa iei suplimente sau sa consumi alimente bogate in aceasta substanta, precum bananele, pepenii, portocalele si piersicile. Si spanacul, cartofii, sparanghelul si broccoli contin potasiu.

Acidul folic

Acidul folic ajuta organismul sa produca structura ADN, ARN si noi celule in tot corpul. In cadrul unui studiu din 2007, o echipa de la Universitatea din Wageningen a cercetat efectele lipsei de acid folic asupra auzului. Persoanele care consuma in mod frecvent cereale fortifiate la micul dejun, ficat, spanac, sparanghel si broccoli au un nivel crescut de acid folic in organism si isi vor pastra functiile urechilor cat mai mult timp, in ciuda varstei inaintate.

Vitaminele C si E

Cercetatorii din Boston au stabilit ca vitaminele C si E joaca un rol important pentru auz, datorita faptului ca antioxidantii previn distrugerea celulelor. Este bine sa mananci cat mai multe citrice, migdale, ulei de floarea-soarelui si unt de arahide.

Mancare saraca in carbohidrati si sare

Cercetatorii de la institutul australian Millennium au cercetat efectele unei diete bogate in zahar, carbohidrati si sare asupra auzului. A reiesit ca cei care fac excese din acest punct de vedere vor avea cu siguranta probleme, mai ales la varsta a treia, cu functiile urechilor.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#auz nutrienti, #auz imbunatatire, #auz alimentatie, #auz acid folic, #auz vitamine , #vitamine