Cand ai nevoie de suplimente de vitamine

Duminica, 19 Mai 2013, ora 09:38
7368 citiri
Cand ai nevoie de suplimente de vitamine

Vitaminele sunt compusi vitali pentru sanatate. Exista 13 vitamine esentiale pentru sanatatea umana. Toate pot fi obtinute printr-o dieta echilibrata, dar exista oameni care au nevoie de suplimente de vitamine din diferite motive. Iata cand ai nevoie de suplimente de vitamine.

Medicii considera ca persoanele care respecta diete speciale si restrictive sau care se afla in situatii deosebite au nevoie de suplimente de vitamine. Este ideal ca dozele zilnice sa fie respectate, fara depasirea limitelor superioare, scrie webmd.com .

Vitaminele sunt esentiale pentru crestere, pentru digestie, pentru structura osoasa si pentru sustinerea celulei nervoase, dar acestea nu pot aduce beneficii in absenta mineralelor, care sunt esentiale pentru structura celulelor si construirea oaselor, regland impreuna cu vitaminele toate procesele organismului.

Cine are nevoie de suplimente de vitamine si minerale? Femeile insarcinate si cele care alapteaza, vegetarienii, persoanele care au boli inflamatorii intestinale, cei care au suferit anumite tipuri de interventii chirurgicale si au pierdut in greutate, persoanele care iau medicamente impotriva convulsiilor si cei care primesc tratament pentru arsuri la stomac.

Au nevoie de suplimente de vitamine si minerale si persoanele care iau frecvent aspirina, dar si cei in convalescenta si care sufera de unele boli cronice. Regula de baza este ca suplimentele de vitamine sa fie luate numai cu sfatul medicului si pe durata stabilita strict de medic.

Cercetatorii nu sunt unanimi in ceea ce priveste efectele vitaminelor in prevenirea cancerului, desi cele mai multe dintre ele actioneaza ca si antioxidantii. Singura certitudine este ca nu exista nicio dovada ca administrarea de suplimente de vitamine si minerale cu efect antioxidant reduce riscul de cancer.

In ceea ce priveste obiceiul de a lua in fiecare zi suplimente de vitamine si minerale, opiniile sunt profund divizate. Exista studii care nu au probat beneficii clare in obiceiul de a lua multivitamine. Nu s-a dovedit ca cei care au luat multivitamine si minerale au trait mai mult sau au fost mai sanatosi.

Exista si experti care cred ca a lua multivitamine poate ajuta metabolismul. Opinia comuna a tuturor este ca cea mai buna sursa de vitamine si minerale este hrana sanatoasa si diversa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#vitamine minerale, #suplimente vitamine, #vitamine prevenire cancer , #vitamine