Ce alimente trebuie consumate la micul dejun

Vineri, 22 Ianuarie 2010, ora 10:16
16141 citiri
Ce alimente trebuie consumate la micul dejun
Foto: hojomarkham.com

Micul dejun este cea mai importanta masa pentru ca iti asigura energia de care ai nevoie pe tot parcursul zilei. Insa, nu toate alimentele sunt potrivite pentru a fi consumate dimineata, ci doar cele bogate in vitamine si minerale.

Poti rata un mic dejun sanatos daca sarea sau zaharul sunt in exces, grasimile nesanatoase sunt consumate inca de la prima ora sau alegi alimente cu un continut caloric scazut, informeaza about.com.

Evita sa consumi cereale foarte dulci la micul dejun. Mai mult, daca optezi pentru o cana de ceai sau lapte, lasa deoparte zaharul sau mierea. Nu taia prea multe felii de paine la prima masa. Doar doua felii prajite sunt ideale pentru un mic dejun sanatos, care iti asigura un plus de energie in fiecare zi.

Ouale fierte sunt ideale pentru prima masa. Mai mult de doua oua inseamna de fapt un exces de proteine care, in loc sa te energizeze, te va face sa te simti ingreunat si vei avea o stare de somnolenta de care nu ai nevoie inca de la primele ore ale diminetii.

Evita sa consumi la micul dejun si sunca si crenvusti. Condinutul ridicat de proteine si sodiu iti pot dauna pe termen lung. Incearca mai bine pestele sau puiul. Un snitel din piept de pui este perfect pentru un mic dejun sanatos.

Nu uita de fructele de dimineata sau sucul natural, ideale pentru acest moment al zilei. Grefele, portocalele si lamaile sunt cele mai potrivite pentru a fi consumate dimineata. Nutritionistii americani sunt de parere ca un organism sanatos are nevoie de pana la noua fructe consumate zilnic, incepand de la micul dejun.

Poti inlocui sunca preferata cu ciupercile delicioase, putin piper si ceapa. Sunt la fel de hranitoare, dar mult mai sanatoase pentru a fi consumate la prima ora.

Cea mai frecventa greseala, care te poate costa ratarea unui mic dejun sanatos, este inlocuirea lui cu o simpla ceasca de cafea. In timp, vor aparea durerile stomacale si vei fi predispus aparitiei gastritei si chiar ulcerului.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#mic dejun sanatos, #mancare mic dejun, #mananca sanatos dimineata , #vitamine