Ce nu trebuie sa lipseasca de la masa copilului tau

Joi, 14 Ianuarie 2010, ora 08:06
2249 citiri
Ce nu trebuie sa lipseasca de la masa copilului tau
Foto: carefair.com

Alimentatia sanatoasa si obiceiurile care tin de miscare si somn sunt esentiale pentru buna cresterea a copiilor. Nevoile lor alimentare sunt diferite de cele ale adultilor, tocmai de aceea este necesar sa stii care sunt nutrientii esentiali pentru buna lor crestere si dezvoltare.

Copiii consuma multa energie si au nevoie de vitamine si minerale mai mult decat un adult. Carefair.com ofera cateva ponturi utile pentru mamicile care vor sa isi creasca sanatosi si voinici piticii.

Magneziul nu-i va lipsi copilului tau in nicio zi din alimentatie. Dezvolta structura nervoasa, pastreaza sanatatea inimii, intareste sistemul imunitar si favorizeaza cresterea osoasa sanatoasa. Poate fi preluat din seminte de dovleac, legume verzi, fasole si cereale.

Potasiul este nutrientul care asigura energia zilnica a unui copil. Continutul de potasiu este asociat si cu un nivel normal al tensiunii arteriale pentru cei mici. Poate fi preluat din fructe, legume si peste, iar micutii de pana la trei ani au nevoie de 3.000 de mg de potasiu in fiecare zi, iar cei de peste patru ani au nevoie de 3.800 de mg.

Fibrele sunt importante pentru sanatatea digestiei si sunt ca o bariera impotriva obezitatii pentru cei mici. Pentru ca nu sunt recomandate in exces, fibrele, preluate din paste, cereale, tarate ori legume vor fi consumate de catre cei mici numai la recomandarea medicului specialist.

Vitamina E este esentiala pentru un sistem imunitar intarit si un bun metabolism. Carentele de vitamina E din alimentatia copiilor sunt adesea asociate obezitatii. Tocmai de aceea ofera-i copilului tau in fiecare zi alimente bogate in aceasta vitamina. Spanacul, semintele de floarea soarelui, uleiurile vegetale sau legumele verzi nu vor lipsi de la nicio masa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#alimentatia copiilor, #vitamine copii, #nutrienti copii, #dieta copii , #vitamine