Portocala creste imunitatea organismului si combate insomnia

Sambata, 01 Decembrie 2012, ora 15:56
17719 citiri
Portocala creste imunitatea organismului si combate insomnia

Portocala este un medicament natural, un bun remineralizant si revitalizant al organismului, bogata in calciu, fier, fosfor, potasiu, vitamina B6, acid folic, acid pantotenic, vitaminele B1, B2 si B3.

Fructul contine zaharuri in proportie de 10%, iar fibrele alimentare din compozitie ajuta organismul sa digere mai bine alimentele. Calciul din portocale este integral asimilat de organism, datorita fosforului care-i permite fixarea.

Vitamina C insa, care reprezinta 75% din totalul de vitamine pe care-l contine o portocala, combate raceala, gripa, guturaiul de aceea acest fruct atat de popular nu ar trebui sa lipseasca din meniul nostrum zilnic mai ales in anotimpul rece.

Portocala se consuma ca atare sau sub forma de suc. Daca vrei un suc intr-adevar, natural, atunci preparati-l acasa, deoarece etichetele mint si nimeni, niciodata, nu-ti va garanta autenticitatea sucului din ambalaj.

Tot ce ai nevoie e un storcator manual de citrice pe care-l poti procura, la un pret foarte mic, de la orice raion de menaj. Portocala, plina de vitamina C, intareste considerabil sistemul imunitar iar racelile si gripa n-au nici o sansa sa se atinga de tine.

Portocala contine apa, in jur de 90%. In afara de faptul ca potoleste setea, este si un bun detoxifiant. Un pahar de suc sau un fruct, mancat dimineata, pe stomacul gol, te ajuta considerabil, mai ales daca ai o digestie lenesa si te constipi des.

Potasiul din compozitie face ca portocala sa fie un bun energizant. S-a constatat, de asemenea, ca portocala combate migrenele asa ca, in loc sa iei un analgezic, produs farmaceutic de sinteza, mananca mai bine una, doua portocale.

Consumul regulat de suc de portocale creste densitatea oaselor iar sansele ca mai tarziu, sa suferi de osteoporoza se reduc considerabil. In coaja de portocale si in pielita subtire care acopera miezul se gaseste hesperidina, o substanta care reduce hipertensiunea arteriala, colesterul rau, si are proprietati antiinflamatorii.

Coaja de portocale, data prin razatoarea mica, poate fi adaugata la salata de fructe, la un ceai sau, pur si simplu, mancata cu putin zahar, pentru ca este destul de amara.

S-a demonstrat ca portocalele reduc riscul atacurilor de inima cu pana la 19%, in functie de cate portocale se mananca zilnic. Un pahar de suc de portocale pe zi previne aparitia ulcerului, dar si formarea pietrelor la rinichi.

Continutul de fibre din portocale reduce colesterolul si previne aparitia aterosclerozei. In plus, portocalele sunt sanatoase pentru diabetici, deoarece tin glicemia sub control, in timp ce fructoza impiedica un nivel ridicat de zahar in sange.

Portocala te poate ajuta sa dormi mai bine ori sa invingi insomnia. La plafar sau la magazinele de produse naturiste gasesti flori si frunze de portocal din care-ti poti prepara o infuzie pe care s-o bei seara, inainte de culcare.

Sa avem sanatate!

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#suc portocale sanatate, #suc citrice, #portocala vitamina c, #portocala antioxidant, #portocala fruct iarna , #vitamine