Cum stii daca ai o carenta de Vitamina C?

Luni, 18 Aprilie 2011, ora 15:46
9897 citiri
Cum stii daca ai o carenta de Vitamina C?

Vitamina C este o substanta nutritiva care este eliminata cu usurinta atunci cand organismul nu are nevoie de ea. Pentru ca organismul nostru nu o poate fabrica, este important sa avem parte de o doza zilnica de Vitamina C. Cum iti dai insa seama daca ai o deficienta la acest capitol?

Vitamina C protejeaza celulele organismului de raul facut de radicalii liberi, prevenind si o serie de boli, cum ar fi cele cardiovasculare, ale articulatiilor, chiar ridurile si cancerul. In cazul in care nu consumi indeajuns de multe fructe si legume, s-ar putea sa ai nevoie de suplimente pentru a avea parte de doza zilnica recomandata de 500 de miligrame.

In cazul in care nu poti estima cantitatea de Vitamina C din fructele si legumele consumate, probabil ca vei dori sa afli pe alta cale daca nu cumva ai o deficienta in acest sens. Exista o serie de simptome ce pot trada o astfel de carenta, printre acestea aflandu-se parul mult prea uscat si vrafurile care se despica, la fel si aspectul aspru al scalpului, oasele slabite, riscul marit de boli de inima, metabolismul incetinit, ce duce la luarea in greutate, si bolile oculare.

Daca ai o parte dintre aceste simptome, ai grija ca din alimentatie sa nu-ti lipseasca sparaghelul, brocoli (de preferat gatit la aburi), ardeii grasi, spanacul, capsunile, portocalele, kiwi, pepenele si zmeura, conform Suite101.com.

La fel de bine se poate intampla sa apara si supradoza de Vitamina C. Cum o recunosti? In aceasta situatie apare diareea, starea de greata, dar si problemele gastrointestinale. O doza prea mare de Vitamina C poate creste concentratia de acid uric in urina.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Vitamina C carenta, #simptome deficienta Vitamina C, #Vitamina C importanta, #alimente vitamina C, #supliment vitamina C , #vitamine