Curmalele normalizeaza digestia si te scapa de balonari

Vineri, 13 Ianuarie 2012, ora 08:36
13983 citiri
Curmalele normalizeaza digestia si te scapa de balonari

Daca ai avut o zi foarte grea, stresanta si te simti obosit, deprimat si-ti doresti si cu ochii ceva dulce, lasa bomboanele sau ciocolata pentru alta zi si mananca niste curmale, nu multe, atat cat poti lua cu o mana din cutia in care sunt ambalate.

Specialistii au constatat ca in zonele in care curmala este aliment de baza, mai ales in zonele locuite de africani, cancerul si tumorile sunt rare, pentru ca acest fruct are in compozitia sa foarte mult magneziu, despre care se stie ca are rol de preventie in bolile canceroase. Tot despre magneziu se stie ca intareste muschii, intarzie imbatranirea si este recomandat cu deosebire celor care sufera de boli nervoase.

Fosforul, care, de asemenea, se gaseste din abundenta in curmala, permite buna functionare a celulei nervoase si calcifierea oaselor. Fosforul este recomandat in boli ale sistemului nervos. Astenicii ar trebui sa consume curmale deoarece contin fier. 25 de grame de curmale, mancate zilnic, sunt suficiente pentru a satisface nevoia de fier a organismului.

Desi este un fruct mic, celelalte componente (calciul, potasiul, cuprul) fac din curmala un aliment excelent, complet si complex, cu o mare putere energetica si de intinerire care poate fi consumat dimineata la micul dejun si oricand, peste zi, de oricine le adora, mai putin, insa, de persoanele care sufera de diabet.

Daca ai o digestie lenesa si te balonezi des, consuma curmale dupa fiecare masa. Persoanelor care sufera de afectiuni cardiovasculare, li se recomanda un tonic cardiac preparat acasa din curmale tinute peste noapte intr-un pahar de apa. Dimineata se bea sucul obtinut. Este tonicul cardiac perfect si se poate lua de doua ori pe saptamana.

Acest fruct miraculos se recomanda persoanelor anemice, extenuate de efort fizic sau intelectual, convalescentilor, persoanelor care au lipsa de calciu, tinerilor si varstnicilor deopotriva sau sportivilor inainte de antrenament.

Curmalele sunt ideale si pentru viata de cuplu deoarece cresc libidoul si, daca sunt consumate seara, inainte de culcare, cu putin lapte ori frisca, efectele vor fi vizibile cat se poate de rapid.

Daca dupa o noapte de petrecere in care ai exagerat cu bautura te simti mahmur si incapabil de o noua zi de activitate, apeleaza cu incredere la curmale, zeama de varza sau bors preparat in casa.

Prajituri din curmale

Curmalele asigura echilibrul nutritiv de care ai nevoie pentru a te mentine in forma si pot fi consummate ca atare sau sub forma de prajutura, netrecuta prin foc.

Se scot samburii si apoi curmalele se dau prin masina de tocat sau robot, cine are. Se fac bilute care se dau prin fulgi de nuca de cocos sau prin nuci ori alune, uscate bine in cuptor, peste care se trece cu sucitorul. Se asaza pe o farfurie si deasupra se poate presara putina cacao. Pofta buna!

Sa avem sanatate!

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#curmala vitamine nutrienti, #beneficii curmala, #curmal planta , #vitamine