De ce vitamine au nevoie cu precadere femeile

Vineri, 01 Aprilie 2011, ora 07:00
6666 citiri
De ce vitamine au nevoie cu precadere femeile

Atunci cand o femeie decide sa ia suplimente cu vitamine ar trebui sa se gandeasca la nevoile organismului ei. Vitaminele care sunt speciale pentru sanatatea femeii pot ajuta la echilibrarea nivelurilor hormonilor, pot incetini efectele imbatranirii si intari sistemul imunitar.

Este important insa sa iei in considerare varsta si echilibrul hormonal atunci cand alegi anumite suplimente, deoarece o femeie de 30 de ani are nevoie de vitamine in doze diferite fata de o femeie de 50 de ani.

Potrivit LiveStrong, cel mai indicat este sa intrebi un medic, dar este bine si sa stii cat mai multe despre anumite vitamine. Iata trei care sunt esentiale pentru sanatatea unei femei:

1. Vitamina D

Aceasta este esentiala pentru femei deoarece favorizeaza absorbtia calciului, ceea ce ajuta mai departe la mentinerea unor niveluri adecvate de calciu si fosfat pentru mineralizarea oaselor.

Suplimentarea organismului in mod regulat cu vitamina D este necesara pentru o buna dezvoltare a oaselor, avand in vedere ca o deficienta poate determina slabirea si fragilizarea lor, ceea ce poate duce in cele din urma la deteriorarea lor si la instalarea osteoporozei.

In plus, in afara de rolul pe care il are in ceea ce priveste oasele, vitamina D este buna si pentru sistemul imunitar si pentru reducerea inflamatiilor.

2. Vitamina E

Aceasta ajuta la protejarea corpului impotriva efectelor negative ale radicalilor liberi, care pot contribui la dezvoltarea unor tipuri de cancer, inclusiv cancer la san.

Potrivit unui studiu publicat acum cativa ani in "New England Journal of Medicine", femeile aflate la premenopauza (perioada ce precede menopauza) care aveau si cazuri in familie de cancer la san, dar care au consumat cantitati mari de vitamina E, erau mai putin expuse riscului de a face cancer la san decat cele care nu consumasera vitamina E in doze mari. Pe scurt, vitamina E protejeaza femeile de aceasta afectiune.

3. Vitamina B6

Si aceasta este foarte importanta pentru sanatatea femeilor in special deoarece are un rol esential in functionarea corecta a nervilor, in sanatatea parului si a pielii, in producerea de hormoni, in rezistenta musculara, in sanatatea mintala si emotionala si in producerea de globule rosii.

De asemenea, suplimentele cu vitamina B6 pot ajuta in cazul mai multor afectiuni ale tendoanelor, ligamentelor si articulatiilor, cum ar fi in sindromul tunelului carpian.

Vitamina B6 este solubila in apa si, deoarece este excretata prin urina, cantitatea necesara trebuie refacuta zilnic.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#vitamine femei, #vitamine necesare femei, #vitamine esentiale femei, #vitamine importante femei , #vitamine
Comentarii
Poza Pasqale
Pasqale
rank 1
La femeie , ii trebuie osie buna , vaselina din abundenta si din cind in cind , trebuie bucsata !