Ziare.com

Maladia Alzheimer, prevenita cu vitamine

Miercuri, 20 Octombrie 2010, ora 09:42

   

Maladia Alzheimer, prevenita cu vitamine
Maladia Alzheimer, definita si prin pierderi de memorie, poate fi prevenita prin terapie vitaminica. Oamenii care sunt supusi riscului de a dezvolta aceasta afectiune medicala pot fi identificati, din timp, cu ajutorul vitaminei B12, utilizata ca marker.

"Nivelurile scazute de vitamina B12 sunt un lucru obisnuit la varstnici. Iar suplimentarea acestei vitamine reduce riscul pierderilor de memorie", spune cercetatorul suedez Babak Hooshmand, citat de Medical News Today.

Hooshmand se bazeaza in afirmatia sa pe rezultatele unui studiu medical ce a durat 7 ani, timp in care au fost recoltate probe de sange de la 271 de pacienti, cu varste cuprinse intre 65 si 79 de ani, care nu prezentau dementa la debutul investigatiilor clinice.

S-a determinat astfel nivelul homocisteinei, un animoacid asociat vitaminei B12 si nivelul substantei holotranscobalamin, partea activa a vitaminei cercetate.

Un nivel crescut de homocisteina in sange este legat de accidentul vascular cerebral, dar nivelurile ridicate de vitamina B12 scad homocisteina.

Studiul a demonstrat ca pentru fiecare crestere cu un micromolar (unitate de masura pentru concentratia substantei) de homocisteina, riscul aparitiei bolii Alzheimer creste cu 16%.

Pe de alta parte, fiecare crestere cu un picomolar (1 micromolar = 1.000.000 picomolari) a concentratiei formei active a vitaminei B12 reduce riscul bolii cu 2%.

Vitamina B12 este gasita in peste sau carne de pasare, iar rezultatele noului studiu recomanda consumarea acestor alimente cat mai des posibil, pentru a scapa pe Alzheimer in cel mai usor si natural mod cu putinta.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4315 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

de ce va bagati voi unde nu cunoasteti?

dementa are multe etiologii printre care si carenta de vit B12. alzheimer este un cu totul alt tip de dementa. prima poate fi si prevenita dar si tratata. a doua nu.

 

de acord!

dar mai spuneti acolo ca dupa 50 de ani "consumarea" de vitamine din gama B favorizeaza aparitia si inmultirea CANCERULUI!!!Nu mai dati informatii din astea bomba !!!! Induceti oamenii in eroare!!! La fel si produsele ce maresc imunitatea gen Echinaceea. Pentru bani convingeti oamenii sa moara mai repede!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor