Portocala creste imunitatea organismului si combate insomnia

Sambata, 01 Decembrie 2012, ora 15:56
17710 citiri
Portocala creste imunitatea organismului si combate insomnia

Portocala este un medicament natural, un bun remineralizant si revitalizant al organismului, bogata in calciu, fier, fosfor, potasiu, vitamina B6, acid folic, acid pantotenic, vitaminele B1, B2 si B3.

Fructul contine zaharuri in proportie de 10%, iar fibrele alimentare din compozitie ajuta organismul sa digere mai bine alimentele. Calciul din portocale este integral asimilat de organism, datorita fosforului care-i permite fixarea.

Vitamina C insa, care reprezinta 75% din totalul de vitamine pe care-l contine o portocala, combate raceala, gripa, guturaiul de aceea acest fruct atat de popular nu ar trebui sa lipseasca din meniul nostrum zilnic mai ales in anotimpul rece.

Portocala se consuma ca atare sau sub forma de suc. Daca vrei un suc intr-adevar, natural, atunci preparati-l acasa, deoarece etichetele mint si nimeni, niciodata, nu-ti va garanta autenticitatea sucului din ambalaj.

Tot ce ai nevoie e un storcator manual de citrice pe care-l poti procura, la un pret foarte mic, de la orice raion de menaj. Portocala, plina de vitamina C, intareste considerabil sistemul imunitar iar racelile si gripa n-au nici o sansa sa se atinga de tine.

Portocala contine apa, in jur de 90%. In afara de faptul ca potoleste setea, este si un bun detoxifiant. Un pahar de suc sau un fruct, mancat dimineata, pe stomacul gol, te ajuta considerabil, mai ales daca ai o digestie lenesa si te constipi des.

Potasiul din compozitie face ca portocala sa fie un bun energizant. S-a constatat, de asemenea, ca portocala combate migrenele asa ca, in loc sa iei un analgezic, produs farmaceutic de sinteza, mananca mai bine una, doua portocale.

Consumul regulat de suc de portocale creste densitatea oaselor iar sansele ca mai tarziu, sa suferi de osteoporoza se reduc considerabil. In coaja de portocale si in pielita subtire care acopera miezul se gaseste hesperidina, o substanta care reduce hipertensiunea arteriala, colesterul rau, si are proprietati antiinflamatorii.

Coaja de portocale, data prin razatoarea mica, poate fi adaugata la salata de fructe, la un ceai sau, pur si simplu, mancata cu putin zahar, pentru ca este destul de amara.

S-a demonstrat ca portocalele reduc riscul atacurilor de inima cu pana la 19%, in functie de cate portocale se mananca zilnic. Un pahar de suc de portocale pe zi previne aparitia ulcerului, dar si formarea pietrelor la rinichi.

Continutul de fibre din portocale reduce colesterolul si previne aparitia aterosclerozei. In plus, portocalele sunt sanatoase pentru diabetici, deoarece tin glicemia sub control, in timp ce fructoza impiedica un nivel ridicat de zahar in sange.

Portocala te poate ajuta sa dormi mai bine ori sa invingi insomnia. La plafar sau la magazinele de produse naturiste gasesti flori si frunze de portocal din care-ti poti prepara o infuzie pe care s-o bei seara, inainte de culcare.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#suc portocale sanatate, #suc citrice, #portocala vitamina c, #portocala antioxidant, #portocala fruct iarna , #vitamine