Vitamine esentiale pentru o piele frumoasa

Vineri, 29 Iulie 2011, ora 08:40
4789 citiri
Vitamine esentiale pentru o piele frumoasa

Pielea sanatoasa este rezultatul unei bune functionari a organismului pe interior, asa ca este foarte important ca alimentatia ta sa fie una completa, fara alimente sintetice si procesate care sa iti lase epiderma decolorata, uleioasa sau lipsita de stralucire.

Iata cele mai importante vitamine care, conform Reader's Digest, nu trebuie sa lipseasca nici unei persoane preocupate de frumusetea si sanatatea propriului corp:

Vitamina A: este necesara pentru mentinerea sanatatii si vitalitatii pielii. Daca ai deficit, derma va arata uscata, lipsita de viata. Consuma cartofi, morcovi si vegetale cu frunze inchise la culoare si foloseste creme cu vitamina A, astfel incat ridurile si acneea sa stea departe de tine.

Vitamina B: se gaseste in orez, produse din ovaz, oua si banane, continand un nutrient numit biotina, care ajuta la formarea unghiilor, a parului si a celulelor pielii. Prea putina vitamina B in dieta poate cauza dermatita si alopecie. Foloseste creme si tincturi pentru o hidratare instantanee si o stralucire aparte.

Vitamina C: consuma citrice, vegetale, boabe de piper si conopida, care abunda in acest nutrient esential. Vitamina C este buna pentru prevenirea si tratarea racelilor si ajuta la producerea colagenului, diminueaza aparitia ridurilor, imbunatateste textura pielii si protejeaza de razele soarelui.

Vitamina E: este buna in principal atunci cand ai o rana, ajutand-o sa se vindece cat mai repede cu putinta. Incearca sa incluzi in dieta nuci, ulei de masline si spanac, toate bogate in vitamina E. Astfel iti vei mentine pielea catifelata.

Vitamina K: este buna in special pentru tratarea vanatailor si a urmelor inchise la culoare de pe piele, fiind continuta in multe lotiuni si creme. Reduce si ridurile, putand fi obtinuta din vegetale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#vitamine piele frumoasa, #vitamine piele sanatoasa, #vitamine esentiale organism, #vitamine alimente , #vitamine