Vrei sa iti creasca parul mai repede? Apeleaza la vitaminele potrivite

Joi, 17 Iunie 2010, ora 18:15
38118 citiri
Vrei sa iti creasca parul mai repede? Apeleaza la vitaminele potrivite
Foto: Buzzle

Iti doresti sa ai parul lung si ai vrea sa creasca cat mai repede? Atunci trebuie sa te gandesti mai bine la alimentele pe care le consumi si sa te asiguri ca asimilezi vitaminele potrivite.

Vitaminele sunt substante nutritive care ajuta la buna functionare a mai multor functii ale organismului. Acestea sunt necesare pentru a avea un par sanatos si lung.

Daca te intrebi care este cauza caderii parului, de ce este deteriorat sau de ce nu straluceste, ar fi bine sa analizezi foarte atent dieta zilnica- vei descoperi imediat vinovatii.

Afla in continuare care sunt cele mai bune vitamine pentru cresterea parului.

Vitaminele A, B, C, D, E si K sunt foarte importante pentru organismul tau, insa nu toate au legatura cu cresterea parului si sanatatea acestuia, aminteste Buzzle.

Vitaminele B sunt foarte importante pentru cresterea parului, ba chiar sunt considerate ca fiind cele mai bune pentru aceasta functie. Vitaminele B sunt: vitamina B1 (tiamina), vitamina B2 (riboflavina), vitamina B3 (niacina), vitamina B5 (acid pantotenic), vitamina B6 (piridoxina), vitamina B7 (biotina), vitamina B9 (acid folic) si vitamina B12 (ciancobalamina).

Dintre toate acestea, vitaminele B3, B5, B6, B9 si biotina sunt utile pentru cresterea parului. Vitaminele B se gasesc in cereale integrale, fructe cu coaja lemnoasa, legume cu frunze verzi, soia, suc de portocale, germeni de grau, peste, carne de porc, rinichi, oua si carne de pasare.

Vitamina A, cunoscuta sub numele de retinol, are un rol important in regenerarea celulelor noi, inclusiv regenerarea parului. Aceasta vitamina este importanta si pentru dezvoltarea normala a parului si ajuta la mentinerea sanatatii pielii, a parului si a unghiilor.

O persoana care sufera de deficit de vitamina A va avea matreata si scalpul uscat.

Retinolul se gaseste in morcovi, mango, cartofi dulci, lapte, galbenus de ou, ficat, legume cu frunza verde si ardei gras. Trebuie sa fii atenta totusi, pentru ca prea multa vitamina A este toxica pentru organism.

Iti cade parul? Se rezolva daca stii ce sa mananci!

Vitamina C sau acidul ascorbic ajuta la producerea colagenului, esential pentru tesuturile organismului si pentru par. Deficitul de vitamina C poate duce la par deteriorat, despicarea varfurilor si ruperea firelor.

Poti asimila aceasta vitamina din citrice, ardei, pepeni, fructe de padure, cartofi, rosii si legume cu frunze verzi.

O alta vitamina foarte importanta pentru sanatatea parului tau este vitamina E. Aceasta se gaseste in legume cu frunze verzi si cereale.

Pe de alta parte, si mineralele sunt foarte bune pentru un par sanatos si frumos- vorbim mai ales de cupru si fier. Cuprul poate fi asimilat din fructe de mare, fructe cu coaja lemnoasa si seminte, iar fierul din legume cu frunze verzi, ficat si multe alte alimente sanatoase.

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#vitamine importante pentru par, #vitamine importanta organism , #vitamine