Un condamnat din Dosarul Transferurilor i-a uimit pe judecatori: "Este greu de inteles"

Marti, 01 Aprilie 2014, ora 20:12
4256 citiri
Un condamnat din Dosarul Transferurilor i-a uimit pe judecatori: "Este greu de inteles"

Modul prin care Victor Becali a incercat sa-si dovedeasca nevinovatia in Dosarul Transferurilor este gasit "greu de inteles" de judecatorii care l-au condamnat la patru ani si opt luni de inchisoare.

Impresarul a spus in fata instantei de judecata ca Nicolae Mitea s-a transferat liber de contract de la Dinamo la Ajax doarece "cainii" n-au dorit sa-l pastreze pentru ca nu avea valoare. Judecatorii sustin, in motivarea deciziei, ca declaratiile sunt, de fapt, un paravan pentru ilegalitatile comise.

"Relativ la lipsa de valoare a jucatorului Mitea Nicolae, despre care se afirma ca a fost transferat fara nicio pretentie financiara din partea clubului (Dinamo - n.red.), Curtea are in vedere faptul ca acesta era, la data transferului, un jucator tanar, valoros, aflat la inceput de cariera. Cu privire la valoarea sportivului, Curtea retine ca Mitea Nicolae a disputat 66 de meciuri, marcand 12 goluri si a fost selectionat in echipa nationala a Romaniei de noua ori, marcand pentru aceasta de doua ori", se arata in motivarea deciziei, potrivit Mediafax.

"Este greu de inteles cum un club renumit de fotbal, precum este Ajax Amsterdam, prefera totusi sa plateasca o suma de bani importanta unui jucator care nu are nicio valoare, asa cum sustine inculpatul Becali Victor. (...) Tot lipsita de credibilitate apare, in opinia Curtii, si afirmatia inculpatului Becali Victor, legata de intelegerea cu clubul Dinamo de a transfera gratis jucatorul (Nicolae Mitea - n.red.) in conditiile in care, anterior transferului cu doar patru luni clubul respectiv semnase, prin intermediul inculpatului Borcea Cristian, un memorandum cu firma olandeza pentru 125.000 USD, de unde reiese intentia clara de transfer a jucatorului", se mai arata in motivarea deciziei.

Magistratii mai precizeaza ca Victor Becali si apropiatii sai au incasat frecvent bani din conturile off-shore in care erau platiti banii nedeclarati din transferuri.

"Un alt aspect relevant, comun tuturor infractiunilor de spalare de bani retinute in cauza, este faptul ca firmele off-shore din Insulele Virgine Britanice au transferat sume de bani catre persoane din anturajul fratilor Becali sau catre persoane cu care acestia au raporturi contractuale. Acelasi inculpat (Victor Becali - n.r.) a transferat sume mari de bani din si in conturile sale, fara nicio justificare economica si juridica, in scopul reciclarii acestora", se mentioneaza in motivare.

Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat, pe 4 martie, la inchisoare cu executare pe cei opt oameni de fotbal implicati in Dosarul Transferurilor, dupa cum urmeaza:

Ioan Becali - 6 ani si 4 luni

Cristi Borcea - 6 ani si 4 luni

Victor Becali - 4 ani si 8 luni

George Copos - 3 ani si 8 luni

Mihai Stoica - 3 ani si 6 luni

Jean Padureanu - 3 ani si 4 luni

Gigi Netoiu - 3 ani si 4 luni

Gica Popescu - 3 ani, 1 luna si 10 zile

Condamnatii au ajuns la inchisoare pe 4 martie, desi mai pot face recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Decizia Curtii de Apel este definitiva, numai ca, potrivit prevederilor din noul Cod Penal, se poate apela la aceasta cale extraordinara de recurs.

Cei opt condamnati, gasiti vinovati de evaziune fiscala, spalare de bani si inselaciune, au creat un prejudiciu total de peste 11,5 milioane de dolari prin transferurile a 12 jucatori.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#motivare Victor Becali, #Victor Becali Dosarul Transferurilor , #transferuri