Ciorbea nu are timp de cazul Sova: Ancheteaza amputarea unui penis si un deces la Radauti

Vineri, 27 Martie 2015, ora 14:33
6807 citiri
Ciorbea nu are timp de cazul Sova: Ancheteaza amputarea unui penis si un deces la Radauti

Avocatul Poporului a declansat anchete in cazul barbatului caruia i-a fost amputat penisul din cauza unei infectii aparute dupa montarea gresita a unei sonde, la Spitalul Judetean Buzau, precum si in cazul pacientului care a murit la Spitalul Radauti din cauza unei reactii alergice la un antibiotic.

Avocatul Poporului a anuntat, vineri, ca s-a sesizat din oficiu si face o ancheta la Spitalul Municipal Buzau in cazul barbatului caruia i-ar fi fost amputat organul sexual "din cauza unei septicemii aparute ca urmare a executarii unei proceduri medicale".

Conform sursei citate, in cursul anchetei vor fi solicitate informatii de la Spitalul Municipal Buzau si de la Colegiul Medicilor din Romania.

De asemenea, Avocatul Poporului s-a sesizat si face o ancheta si la Spitalul Municipal Radauti, in cazul barbatului de 47 de ani care a decedat dupa ce ar fi inceput un tratament cu antibiotic.

Scandalul Sova continua: Avocatului Poporului i se cere sa atace la CCR Statutul deputatilor si senatorilor

Asociatia lui Macovei ii cere lui Ciorbea sa sesizeze CCR in cazul Dan Sova

O sonda urinara montata gresit l-a lasat fara penis

Un barbat a depus plangeri penale la Parchetul Judecatoriei Buzau si la Politie impotriva sefului Sectiei de Nefrologie a Spitalului Judetean Buzau, sustinand ca, in timp ce era internat acolo, a fost neglijata o infectie aparuta dupa montarea gresita a unei sonde urinare, astfel ca, din cauza riscului de septicemie, i-a fost amputat penisul.

Potrivit avocatei Cristina Moiseanu, barbatul a fost internat in Spitalul Judetean Buzau in luna noiembrie 2014 pentru un atac cerebral, in urma analizelor medicii constatand ca el are si probleme diabetice. Barbatul s-a refacut rapid, insa ulterior, pe fondul afectiunii diabetice, au aparut probleme uroloigce, astfel ca in decembrie a fost internat la Terapie Intensiva in cadrul Sectiei de Nefrologie a Spitalului Judetean Buzau.

Conform sursei citate, aici pacientului i-ar fi fost pusa gresit o sonda urinara, manevra eronata generand rapid o infectie care i-a cuprins intregul organ sexual, dar abia dupa sarbatorile de iarna seful Sectiei de Nefrologie a Spitalului Judetean a cerut ajutorul medicilor de la Sectia de Urologie, care au realizat o incizie.

"Intr-un final, s-a realizat o incizie pe Sectia de Urologie, insa nu a fost suficienta aceasta interventie. In tot acest timp, clientului meu i-a fost refuzat transferul la Spitalul Militar Central, el fiind cadru militar iesit la pensie. Pana la urma, barbatul a fost externat la cerere, pe fisa de externare doamna doctor de la Nefrologie scriind ca starea pacientului este ameliorata, desi nu era deloc asa. A doua zi s-a prezentat la Spitalul Militar Central, a fost consultat de medicii de pe trei sectii, care i-au spus ca organul nu poate fi salvat, fiind nevoie de amputare, intrucat era la un pas de septicemie si, in consecinta, de deces",mai spunea barbatului. La randul sau, barbatul a povestit prin ce a trecut la Spitalul Judetean Buzau.

Internat cu febra si tuse, a murit din cauza unei alergii

In cazul barbaului care a murit la Spitalul Municipal Radauti, acesta se internase in 8 martie, avand febra si tuse, si a fost consultat de catre un medic pneumolog care l-a diagnosticat cu infectie acuta a cailor respiratorii superioare si i-a prescris tratament la domiciliu, recomandandu-i sa revina a doua zi la spital pentru investigatii suplimentare, respectiv o radiografie pulmonara.

Pacientul a revenit in data de 9 martie si a facut radiografia pulmonara, fiind apoi internat.

Directorul medical al Spitalului Radauti, Liviu Dubei, a spus ca prima doza de antibiotic i-a fost administrata pacientului in jurul orei 14.00, iar in jurul orei 21.00, intrucat bolnavul avea febra, i s-a administrat un medicament antitermic. Dubei a precizat ca starea pacientului a fost stabila pana in jurul orei 02.00 (in noaptea de 9 spre 10 martie), moment de la care a inceput sa se agraveze, astfel ca medicul de garda a luat decizia sa-l transfere la Spitalul Judetean de Urgenta Suceava. Barbatul, care intrase in stop cardio-respirator, a murit in ambulanta, pe drum spre spitalul din Suceava.

Sotia barbatului a depus o reclamatie la Colegiul Judetean al Medicilor Suceava.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ciorbea ancheta penis taiat, #Avocatul poporului ancheta penis , #avocatul poporului