Ciorbea s-a intalnit cu trei condamnati pentru coruptie sa puna la cale soarta completurilor de judecata

Joi, 14 Februarie 2019, ora 15:26
22279 citiri
Ciorbea s-a intalnit cu trei condamnati pentru coruptie sa puna la cale soarta completurilor de judecata
Foto: Andreea Alexandru/Mediafax/Hepta.ro

Fostul europarlamentar, Adrian Severin, condamnat definitiv la 4 ani de inchisoare pentru spaga, si notarul Aurel Jean, condamnat recent la 2 ani de inchisoare cu suspendare in dosarul Retrocedarilor de pe litoral s-au intalnit astazi cu Avocatul Poporului, Victor Ciorbea.

La reuniune a participat si un al treilea condamnat, Toni Neacsu, avocatul fostei sotii a lui Liviu Dragnea.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat la sfarsitul lunii ianarie ca Avocatul Poporului poate sesiza Curtea Constitutionala privind alcatuirea completurilor de trei judecatori de la Inalta Curte, iar cei aflati in curs de judecata sau in cale de atac pot ridica exceptii de neconstitutionalitate in fata instantei.

Intrevederea

Potrivit unui comunicat remis joi de institutia Avocatul Poporului, Victor Ciorbea a avut o intrevedere cu mai multi petitionari care contesta modul de constituire a completurilor de judecata.

Iata cum suna documentul citat de Agerpres:

"Avocatul Poporului, domnul Victor Ciorbea, alaturi de doamna Emma Turtoi, Sef Serviciu Contencios Constitutional, si alti doi consilieri din cadrul institutiei, s-au intalnit cu doamna Adina Anghelescu, senior editor la publicatia LUJU.ro, domnul Toni Neacsu, avocat, domnul profesor universitar Dr. Adrian Severin, domnul Prof. Univ. Dr. Constantin Sima si domnul lector univ. dr. Jean Paul Andrei".

Cine sunt petitionarii

Toni Neacsu este avocatul Bombonicai Prodana, fosta sotie a liderului PSD, Liviu Dragnea. El a fost condamnat in martie 2015 de un complet de 5 judecatori la un an inchisoare cu suspendare, intr-un dosar in care era acuzat ca in perioada in care a fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a incasat nejustificat salariu si diurna in valoare de aproape 67.000 de lei.

Adina Anghelescu este o jurnalista care este invitata constant in studiourile Antena3.

Adrian Severin, fost europarlamentar PSD, a fost condamnat definitiv in noiembrie 2016 de Inalta Curte de Casatie si Justitie la 4 ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita si trafic de influenta.

Aurel Jean Andrei a fost condamnat definitiv in dosarul Mazare la doi ani de inchisoare cu suspendare "pentru comiterea infractiunii de asociere pentru savarsirea de infractiuni".

Constantin Sima este fostul sef al Asociatiei Procurorilor din Romania.

Au cerut sesizarea CCR

Potrivit Avocatului Poporului, petitionarii au depus si memorii la sediul institutiei, au solicitat sesizarea CCR in legatura cu constitutionalitatea constituirii completurilor de judecata, atat la nivelul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, cat si la nivelul celorlalte instante judecatoresti, civile sau penale.

"Argumentele solicitantilor au fost invocate din perspectiva considerentelor retinute de catre Curtea Constitutionala a Romaniei in Decizia 685/2018.

Avocatul Poporului, domnul Victor Ciorbea, a solicitat petentilor sa depuna precizari scrise cu privire la cele relatate si a declarat ca reprezentantii institutiei pe care o conduce vor analiza petitiile inaintate de cei prezenti, cat si alte memorii adresate pe aceeasi tema, si se va lua o decizie care va fi comunicata", concluzioneaza comunicatul Avcatului Poporului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Victor Ciorbea completuri judecata, #Avocatul Poporului completuri judecata, #Avocatul poporului sesizare CCR , #avocatul poporului