Se cere revocarea lui Ciorbea din functia de Avocat al Poporului

Marti, 17 Februarie 2015, ora 17:12
4152 citiri
Se cere revocarea lui Ciorbea din functia de Avocat al Poporului
Foto: Arhiva / B1TV

Deputatul PNL Ionel Palar solicita Birourilor Permanente ale celor doua camere parlamentare sa demareze procedurile pentru revocarea lui Victor Ciorbea din functia de Avocat al Poporului.

"Am atras atentia, in ultima perioada, in cadrul interventiilor mele publice, asupra faptului ca institutia Avocatului Poporului, cu domnul Victor Ciorbea in fruntea ei, a devenit inutila, este un consum irational de resurse financiare si umane.

Raportul MCV, dat publicitatii la inceputul acestui an, a confirmat faptul ca domnul Victor Ciorbea nu este Avocatul Poporului, o institutie fundamentala care ar fi trebuit sa sanctioneze apetitul Guvernului de a legifera, ci avocatul lui Victor Ponta", se arata intr-un comunicat remis presei de catre deputatul Ionel Palar.

MCV, critici aspre pentru Avocatul Poporului: Ciorbea reactioneaza la o zi dupa publicarea raportului

Reactii politice, dupa publicarea MCV: Opozitia cere demisia lui Victor Ciorbea, Zgonea nu e de acord cu raportul

Acesta reaminteste ca Victor Ciorbea nu a sesizat CCR in legatura cu neconstitutionalitatea OUG 55/2014 privind migratia alesilor locali, iar acum situatia lor trebuie rezolvata, ceea ce "a confirmat faptul ca domnul Ciorbea este nociv in fruntea acestei institutii", spune el.

CCR a declarat neconstitutionala legea migratiei primarilor: Se cere revocarea lui Ciorbea

"Ordonanta privind migratia alesilor locali a produs efecte juridice, iar domnul Ciorbea se face direct vinovat pentru aplicarea ei. (...) Mai mult, domnul Ciorbea a facut jocul premierului Ponta si in cazul Ordonantei de Urgenta care permite persoanelor care detin titlul de doctorat sa renunte la acesta. Avocatul Poporului avea obligatia, ca si in cazul asa-zisei Ordonante a migratiei alesilor locali, sa sesizeze Curtea Constitutionala", mai sustine acesta.

Deputatul PNL tine sa aduca la cunostinta conducerii celor doua camere parlamentare "o situatie de o gravitate maxima" si care, in opinia sa, "explica in mare masura relatia de 'subordonare" a lui Victor Ciorbea fata de premierul Ponta.

Ionel Palar face trimitere la o OUG 48/2014 conform careia institutia Avocatul Poporului a fost inclusa pe lista scurta a exceptiilor de la interdictia impusa in 2012 pentru achizitii de protocol, iar pentru persoana care ocupa functia de Avocat al Poporului, cei 5 ani de mandat sunt asimilati vechimii in magistratura, ceea ce, spune el, ecplica "modul slugarnic" in care Victor Ciorbea s-a comportat.

Pe de alta parte, deputatul PNL critica raportul de activitate al lui Victor Ciorbea pe anul trecut.

"Schimbarea domnului Victor Ciorbea din fruntea institutiei Avocatului Poporului a devenit o necesitate impusa de nivelul de asteptare a populatiei in raport cu drepturile care ar trebui aparate de aceasta institutie, in prezent aservita intereselor si ambitiilor politice si personale ale premierului Victor Ponta.

In acest context, consider ca Birourile Permanente ale celor doua Camere ar trebui sa demareze procedurile legale pentru revocarea din functie a domnului Victor Ciorbea din fruntea acestei institutii", se arata in incheierea comunicatului de presa.

C.B.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Palar revocare Ciorbea Avocatul Poporului, #deputat PNL revocare Ciorbea , #avocatul poporului