Victor Ciorbea, avizat de comisiile juridice pentru functia de Avocat al Poporului

Luni, 14 Aprilie 2014, ora 20:42
4357 citiri
Victor Ciorbea, avizat de comisiile juridice pentru functia de Avocat al Poporului
Foto: Facebook/Victor Cirobea

Candidatura lui Victor Ciorbea pentru functia de Avocat al Poporului a primit aviz, luni, in sedinta comuna, cu 25 de voturi "pentru" si cinci voturi "impotriva", din partea membrilor comisiilor juridice din Senat si Camera Deputatilor, care s-au pronuntat prin vot secret.

Plenul reunit urmeaza sa se pronunte pe parcursul zilei de marti.

Victor Ciorbea a fost propus pentru functia de Avocat al Poporului de catre grupurile parlamentare ale PSD din Senat si Camera Deputatilor. Mandatul sau, daca va fi votat si de catre plen, va fi de cinci ani de la data numirii. El poate fi reinnoit o singura data, informeaza Mediafax.

Victor Ciorbea renunta la ASF la doar cateva zile de la numire - Vrea sa fie Avocatul Poporului (Video)

Singurul sef de promotie de la facultatile de drept care nu era membru PCR

Victor Ciorbea a precizat, la audieri, ca are studii juridice superioare, ca e absolvent al Facultatii de Drept din Cluj, specificand ca a fost singurul sef de promotie al facultatilor de drept din tara, in perioada comunista, care nu era membru PCR.

Victor Ciorbea, sprijinit de PSD pentru a deveni Avocatul Poporului - surse

A urmat cursurile postuniversare ale Facultatii de Drept din Bucuresti, cu specializarea in drept civil, in sens larg, iar in 1984 a fost admis la doctorat, unde a promovat cu "Summa cum laude".

Ulterior, a fost cinci ani judecator specializat in cauze civile la Judecatoria Sectorului 5 Bucuresti, iar patru ani a activat in Directia Judiciara pentru Cauze Civile din Parchetul General.

Din 1984 si-a inceput activitatea didactica la Facultatea de Drept din Bucuresti, transferul efectiv realizandu-se in 1988, cand a fost promovat asistent, apoi lector. Ciorbea a mai spus ca a fost primit in avocatura in 1991.

El a mai spus ca este sprijinit de PNL in demersul sau de a ocupa functia de Avocat al Poporului, invocand declaratie facuta de Victor Ponta in acest sens.

Victor Ciorbea a fost ales, in 2012, senator in colegiul uninominal 7 din Bucuresti din partea USL, el fiind membru al PNL. In 8 aprilie si-a anuntat demisia din Senat, dupa ce a fost ales in conducerea Autoritatii de Supraveghere Financiara.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Victor Ciorbea aviz comisii Avocatul Poporului, #Victor Ciorbea aviz Avocatul Poporului, #Victor Ciorbea Avocatul Poporului , #stiri Victor Ciorbea