Ciutacu, despre procesul cu Nasul Moraru: O viata daca e nevoie ma voi judeca!

Joi, 09 Iunie 2011, ora 15:16
3482 citiri
Ciutacu, despre procesul cu Nasul Moraru: O viata daca e nevoie ma voi judeca!
Foto: Arhiva

Procesul dintre jurnalistii Victor Ciutacu si Radu Moraru a fost repus pe rol, joi, cu termen pe 28 septembrie dupa ce realizatorul emisiunii "Nasul" a depus noi inscrisuri la dosarul de la Judecatoria sectorului 1 din octombrie 2009.

Sentinta trebuia sa fie pronuntata miercuri, insa procesul a fost repus pe rol, cu termen la 28 septembrie 2011, dupa ce instanta a primit la dosarul cauzei inscrisuri ce au fost depuse de Radu Moraru. Instanta a decis repunerea pe rol a cauzei pentru a se discuta in contradictoriu cu partile aceste inscrisuri.

Contactat de Ziare.com, Victor Ciutacu a declarat ca e "lunga asteptarea, dar spera sa merite".

"O viata daca e nevoie sa ma judec, o viata ma voi judeca. Nu am ce sa reprosez instantei. Judecatoarea a lucrat ca la carte si, sincer, nu cred ca procesul dintre doi oameni cu emisiuni la televiziune este ceea ce si-a dorit. Oricum, unul va fi nemultumit de sentinta. Sistemul e prost alcatuit si condus.

Marea reforma a justitiei, pe care o tot canta in cor varfurile regimului politic, a facut ca termenele lungi sa devina si mai lungi. Nu sunt suficienti oameni care sa judece, e inuman ca un magistrat sa aiba - si asta am trait-o pe pielea mea - peste 70 de cauze de judecat intr-o singura zi. Si am inteles de la avocati ca am avut noroc de-o zi lejera, ca sar si de suta deseori", ne-a declarat jurnalistul.

Victor Ciutacu a mai declarat ca o eventuala victorie va fi un semnal ca nu poate sa "spuna oricine orice despre oricine".

"Semnalul pe care vreau sa-l transmit e ca, indiferent de anarhia instaurata si de calcarea in picioare a tuturor regulilor de civilizatie, nu poate sa

spuna oricine orice despre oricine. Ai probe, acuza. N-ai, abtine-te sa calomniezi, pentru ca s-ar putea sa te coste", ne-a mai spus jurnalistul.

Victor Ciutacu cere daune morale in valoare de 100.000 de lei de la Radu Moraru si de la societatea News Television SRL, actionar la televiziunea B1, dupa ce, intr-o emisiune difuzata in 2009, a emis afirmatii mincinoase fata de el.

Redactorul sef de la Jurnalul National sustinea in plangerea depusa ca in emisiunile difuzate in zilele de 10, 14 si 15 septembrie 2009 i-au fost atinse onoarea, reputatia, demnitatea si imaginea.

Primul termen al procesului dintre jurnalistii Victor Ciutacu, de la Jurnalul National, si Radu Moraru, care a fost pe 10 februarie, a fost amanat pentru data de 16 iunie, din lipsa de procedura.

Pentru ca l-a facut pe Victor Ciutacu "securist", Radu Moraru a fost amendat si de CNA cu suma de 10.000 de lei.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Victor Ciutacu proces, #proces Radu Moraru, #Ciutacu Moraru proces , #Radu Moraru