Negrescu, replica pentru Iohannis: Analiza MAE dupa plecarea mea arata ca totul a fost lasat in grafic, politic si logistic

Duminica, 25 Noiembrie 2018, ora 17:53
3032 citiri
Negrescu, replica pentru Iohannis: Analiza MAE dupa plecarea mea arata ca totul a fost lasat in grafic, politic si logistic
Foto: Arhiva Facebook/ Victor Negrescu

Fostul ministrul delegat pentru Afaceri Europene Victor Negrescu afirma, in replica la afirmatiile facute duminica la Bruxelles de catre presedintele Klaus Iohannis referitoare la pregatirile pentru asigurarea de catre Romania a presedintiei rotative a Consiliului UE, ca analiza facuta de MAE, in urma plecarii sale, a aratat ca "totul a fost lasat in grafic atat pe dimensiunea politica cat si logistica".

"Referitor la declaratiile de presa de la Bruxelles ale presedintelui Klaus Iohannis. Sunt surprins ca s-au facut referiri la mine, la anumite declaratii scoase din context si la activitatea mea (...) Analiza facuta de MAE dupa plecarea mea, confirmata prin mai multe comunicate de presa, arata ca totul a fost lasat in grafic atat pe dimensiunea politica cat si logistica.

Chiar in ultima sedinta de Guvern la care am participat au fost aprobate prioritatile noastre de tara. Iar pe dimensiunea logistica toate elementele au fost prezentate. Ca dovada, se ocupa de ele aceleasi persoane ca si pana acum. Important este sa respectam toate practicile europene in materie", a scris Negrescu, pe Facebook.

Fostul ministru delegat face trimitere si la o declaratie a presedintelui Iohannis din 6 noiembrie, cu trei zile inainte de plecarea sa din functie, in care seful statului spune ca Presedintia si Guvernul au colaborat in vederea pregatirii mandatului Romaniei la presedintia rotativa a Consiliului UE si ca el considera ca se va reusi sa se arate ca prestatia Romaniei va fi una "rezonabila".

Presedintele Iohannis a fost intrebat duminica, la Bruxelles, la finalul reuniunii extraordinare a Consiliului European, de catre jurnalisti romani despre afirmatia sa din 12 noiembrie ca Romania nu este pregatita pentru preluarea presedintiei Consiliului Uniunii Europene.

"La momentul in care am facut acea afirmatie, asa a fost. Si cred ca v-ati dat seama ca s-au schimbat unele lucruri de atunci. Am primit chiar in aceasta dimineata, discutand cu doamna ambasador (n.r. Luminita Odobescu - reprezentant permanent al Romaniei pe langa UE), cu alti reprezentanti din Bruxelles, ca lucrurile se misca. (...)

Lucrurile se misca in domeniul pregatirii practice si logistice. Noi ramasesem in urma cu cateva chestiuni de logistica, de dotari, chestiuni care trebuie sa functioneze din prima zi si mi s-a garantat ca aceste lucruri care au ramas cumva nelamurite, majoritatea au fost deblocate de noul ministru si lucrurile merg intr-o directie buna. (...) Nu vreau sa fac acum aprecieri asupra muncii lui Negrescu, dar e mult mai bine acum", a raspuns Iohannis, la intrebarea presei.

Seful statului a mentionat duminica, la Bruxelles, ca in prezent este mai optimist cu privire la presedintia Consiliului UE, el aratand ca se implica si personal in acest sens.

"Trebuie sa mentionez o mare ingrijorare pe care o am, pe care sper ca o aveti, cu toate ca nu va priveste direct. Este vorba de anul 2019. Stiti bine ca de la 1 ianuarie 2019 Romania va prelua Presedintia Consiliului Uniunii Europene, o pozitie extrem de importanta, o pozitie extrem de onoranta, o pozitie extrem de solicitanta, mai ales pentru Guvern. Parerea mea este ca nu suntem pregatiti pentru asa ceva", a afirmat Iohannis, la Adunarea Generala a Asociatiei Municipiilor din Romania din 12 noiembrie.

Iohannis a apreciat ca "la Guvern nu se mai inteleg responsabilii pentru diferite sectoare, persoanele care ar trebui sa se ocupe de chestiunile europene pleaca sau sunt demise si in acest fel ne trezim in ceasul al 12-lea, total, total nepregatiti". "Aceste lucruri sunt foarte grave", a mai spus seful statului, la acel moment.

Vezi si Iohannis: I-am garantat premierului finlandez ca nu va primi Presedintia de la 1 ianuarie

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Victor Negrescu replica Iohannis , #stiri Victor Negrescu