Fostul ministru Dobre, acuzat de abuz in serviciu - Parchetul vrea inceperea urmaririi penale

Vineri, 10 August 2012, ora 14:09
8516 citiri
Fostul ministru Dobre, acuzat de abuz in serviciu - Parchetul vrea inceperea urmaririi penale
Foto: Arhiva

Scandalul cifrelor de la refrendum continua. Parchetul general il acuza pe Victor Paul Dobre, fostul ministru delegat al Administratiei, de abuz in serviciu.

Parchetul cere Camerei Deputatilor avizul pentru inceperea urmaririi penale a lui Victor Paul Dobre care, alaturi de secretarul de stat Ioan Cabulea, au inaintat CCR o adresa prin care precizau ca MAI nu-si poate asuma numarul de alegatori.

"In cauza exista indicii ca numitul Dobre Victor-Paul a solicitat invinuitului Manoloiu Constantin, directorul Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date, sa intocmeasca un inscris in care s-a consemnat ca MAI nu isi poate asuma veridicitatea numarului de persoane inscrise in listele electorale permanente", se arata intr-un comunicat al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, remis Ziare.com.

Interceptari Rus-Dobre: Nu semnez niciun om plus, nu vreau sa-mi petrec batranetile in puscarie

Interceptari in dosarul referendumului: Manoloiu nu a inclus intentionat peste 400.000 de romani pe liste

Sursa citata precizeaza ca tocmai acest minister, prin Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date, "a fost instruit de Guvernul Romaniei prin H.G. nr.682/07.07.2012 sa selecteze si sa prelucreze datele privind cetatenii cu drept de vot, sa le tipareasca si sa le puna la dispozitia primarilor".

Ioan Cabulea a fost deja pus sub acuzare pentru abuz in serviciu.

Luni, procurorii l-au pus sub invinuire si pe seful Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date din MAI, chestorul sef Constantin Manoloiu, pentru aceeasi invinuire - abuz in serviciu.

Ancheta cifrelor de la referendum: Secretar de stat din MAI, pus sub acuzare

Ana Maria Patru, sefa Autoritatii Electorale, a trecut si ea, marti dupa-amiaza, pe la Parchetul de pe langa ICCJ, pentru a da declaratii in acelasi dosar, insa ca martor.

De asemenea, au mai fost audiati adjunctul sefului de la Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date din Ministerul Administratiei si Internelor si un jurist al directiei.

Ioan Rus a anuntat, luni dimineata, demisia sa de la conducerea MAI si pe cea a ministrului delegat pentru Administratie, Victor Paul Dobre.

Ministrul de Interne Ioan Rus si-a dat demisia - acuza presiuni facute de Basescu si Antonescu

Rus a declarat ca asupra sa s-au exercitat "numeroase presiuni". El i-a acuzat atat pe Traian Basescu, cat si pe presedintele interimar Crin Antonescu.

"Asupra mea si a ministerului s-au exercitat nenumarate presiuni, discutii si aprecieri din partea politicienilor romani, din partea lui Traian Basescu, dar si a lui Crin Antonescu.

Eu consider de neacceptat, motiv pentru care, de astazi, mi-am inaintat demisia.

Limitele demnitatii mele le stabilesc singur. Nu pot accepta ca MAI sa fie partas la nerespectarea legii", a argumentat, la inceputul acestei saptamani, Ioan Rus.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Parchet ancheta Victor Paul Dobre, #scandal cifre referendum, #referendum ancheta Victor Paul Dobre , #stiri Victor Paul Dobre