Piturca da vina pe Olanda

Marti, 25 Octombrie 2011, ora 10:37
1959 citiri
Piturca da vina pe Olanda

Federatia Romana de Fotbal, prin vocea lui Victor Piturca, da vina pe olandezi pentru esuarea ajungerii unui acord in ceea ce priveste programul Grupei D a preliminariilor Campionatului Mondial din 2014.

Sub titlul "De ce a esuat intalnirea de la Amsterdam", site-ul oficial al FRF noteaza urmatoarele:

"Pentru o mai buna intelegere a esecului intalnirii de azi, 24 octombrie a.c., de la Amsterdam, a selectionerilor si oficialilor Federatiilor din grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale FIFA 2014, am discutat telefonic cu selectionerul Romaniei, Victor Piturca.

Care ar fi, fara a intra in prea multe detalii, elementele principale?

- Azi, inaintea inceperii propriu-zise a intrunirii, delegatia noastra se intelesese, in principiu, cu omologii din Ungaria, Turcia si Andorra in ceea ce priveste jocurile directe. Cu putine minute inaintea demararii negocierilor, aceeasi intelegere fusese realizata si cu Estonia.

- Olandezii au abordat o atitudine agresiva si au incercat sa impuna macar una dintre cele trei variante pe care le pregatisera. In toate, primul si ultimul meci pe care ar fi urmat sa-l dispute elevii lui Bert van Maarwijk ar fi fost impotriva Andorrei.

- Totodata, in niciuna dintre variante, batavii nu ar fi jucat vreo partida in luna iunie 2013, pe considerentul unei potentiale participari la Cupa Confederatiilor, fapt care ar fi rapit Romaniei posibilitatea de a avea, de-a lungul preliminariilor, macar o data dubla cu un singur meci.

- Mai mult, in una dintre variante, Romania ar fi infruntat Olanda, la interval de patru zile, in luna martie a anului 2013. Or, aceasta luna nu este convenabila Romaniei, comparativ cu olandezii, care se afla in plina activitate competitionala. Or, dupa cum se stie, in Romania, returul Ligii I tocmai incepe in acea perioada a anului.

- Ultima dintre variantele expuse de olandezi ar fi oferit tricolorilor nostri un start cu Ungaria (acasa). Dupa patru zile, ar fi fost consemnat un alt joc tare, contra Turciei (in deplasare), urmat de o "dubla" mai usoara (cu Andorra si Estonia), dar, in continuare si pe ansamblu, cu un program, asa cum il caracterizeaza selectionerul nostru, dezastruos, inacceptabil.

- Olandezii au refuzat constant sa joace in iunie 2013 si nu au acceptat variante propuse de partenerii de negocieri si care nu au tinut cont de intelegerile la care ajunsesera celelalte delegatii, ei fiind, de fapt, cei care au contribuit decisiv la esecul intalnirii."

Piturca a piedut prima lupta pentru Campionatul Mondial din 2014

Nationala Romaniei face parte din Grupa D a preliminariilor Campionatului Mondial din Brazilia, alaturi de Olanda, Turcia, Ungaria, Estonia si Andorra.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Victor Piturca, #program Romania Campionat Mondial, #Grupa D preliminarii CM2014 , #nationala