Piturca, despre nationala Romaniei si scandalul din arbitraj

Luni, 03 Octombrie 2011, ora 13:18
2862 citiri
Piturca, despre nationala Romaniei si scandalul din arbitraj

Victor Piturca a vorbit luni dupa-amiaza, in cadrul unei conferinte de presa, in care a vorbit despre meciurile pe care echipa nationala a Romaniei le va disputa cu Belarus si Albania, dar si despre Cristi Chivu, Mirel Radoi si scandalul din arbitraj.

Selectionerul crede ca nationala Romaniei inca mai are sanse sa ajunga la Campionatul European din 2012 si de aceea trebuie sa trateze cu multa seriozitate cele doua partide.

"Am nevoie de cei mai valorosi jucatori pentru ca incercam sa ne calificam la EURO 2012, eu cred ca mai sunt sanse. Meciul cu Belarus e important pentru ca inca avem sanse de calificare, la fel si cel cu Albania. Plus ca reprezinta o buna pregatire pentru campania urmatoare", a spus Piturca.

Bineinteles, s-a discutat si despre reintoarcerea in randul tricolorilor a lui Adrian Mutu si Gabriel Tamas, dar si despre o posibila revenire la nationala a "retrasilor" Cristi Chivu si Mirel Radoi.

"Am considerat ca e suficienta perioada de suspendare pe care au primit-o Mutu si Tamas. Si-au cerut scuze si i-am iertat. Dar este ultima sansa pe care o primesc. Fara disciplina nu se pot obtine rezultate si cred ca ei au constientizat acest lucru, din discutiile pe care le-am avut cu ei", a mai declarat Piturca.

"Voi incerca sa-l conving pe Chivu sa revina la nationala dupa meciul amical cu Belgia, din toamna. Dar vedeti ce probleme are cu accidentarile. In ceea ce-l priveste pe Radoi, daca isi va schimba optiunea de a renunta la echipa nationala, oricand poate reveni in vederile mele. Dar pana acum n-a dat niciun semn", a mai spus acesta.

Piturca nu-si face griji pentru numarul mic de bilete vandute pana la aceasta ora pentru meciul cu Belarus: "S-au vandut doar 300 de bilete? Mai este pana vineri. Daca totusi vin suporteri putini, atunci am gresit noi, pentru ca trebuia sa jucam pe un stadion mai mic. Eu totusi cred ca o sa vina in jur de 30.000 de suporteri".

Legat de scandalul din arbitraj: "Tot acest scandal cu arbitrii face mult rau fotbalului romanesc si echipei nationale. In ultimul timp s-au intamplat multe mizerii in fotbalul nostru si nu e bine deloc pentru nationala. Din pacate, probabil va mai dura toate aceste lucruri".

Romania va juca impotriva Belarusului pe 7 octombrie, in timp ce pe 10 octombrie va intalni Albania, in ultimele doua meciuri din preliminariile Campionatului European din 2012.

Pentru a obtine calificarea in barajul EURO 2012, tricolorii au nevoie de 6 puncte din cele doua meciuri si ca Bosnia-Hertegovina sa obtina maxim doua puncte din meciurile cu Luxemburg si Franta.

Ati putut urmari, in format LIVE text, pe site-ul Ziare.com, o conferinta de presa sustinuta de selectionerul Romaniei, Victori Piturca.

Desfasurarea conferintei:

12:53 - FINALUL CONFERINTEI

"Din pacate, Chiriches s-a accidentat destul de grav si nu-si poate continua ascensiunea la echipa nationala".

"Lui Banel ii e greu in Franta, are probleme pentru ca acolo alearga toti ca el sau poate chiar mai mult. Iti trebuie si altceva pentru a reusi"

"Torje trebuie sa se impuna, sa nu credeti ca e titular incontestabil. Joaca pe un alt post fata de ceea ce joaca la nationala si ce juca la Dinamo"

"Radu Stefan abia a revenit dupa o accidentare, Sapunaru inca e accidentat. De aceea nu i-am convocat"

"Seful arbitrilor a fost arestat ca s-a urcat intr-un elicopter, vezi-Doamne cine stie ce-a facut! Pai inseamna ca asa te poate aresta oricand! Personal nu mi se pare normal acest lucru"

"Tot acest scandal cu arbitrii face mult rau fotbalului romanesc si echipei nationale. In ultimul timp s-au intamplat multe mizerii in fotbalul nostru si nu e bine deloc pentru nationala. Din pacate, probabil va mai dura toate aceste lucruri"

"Goian si Nicolita sunt suspendati pentru meciul cu Belarus"

"S-au vandut doar 300 de bilete? Mai este pana vineri. Daca totusi vin suporteri putini, atunci am gresit noi, pentru ca trebuia sa jucam pe un stadion mai mic. Eu totusi cred ca o sa vina in jur de 30.000 de suporteri"

"Meciul cu Belarus e important pentru ca inca avem sanse de calificare. Plus ca reprezinta o buna pregatire pentru campania urmatoare"

"Daca Radoi isi va schimba optiunea de a renunta la echipa nationala, oricand poate reveni in vederile mele. Dar pana acum n-a dat niciun semn"

"Voi incerca sa-l conving pe Chivu sa revina la nationala dupa meciul amical cu Belgia, din toamna. Dar vedeti ce probleme are cu accidentarile"

"Dani Coman sau Lobont au o anumita varsta. Cand ii chemi, trebuie sa-i bagi titular. Nu e nevoie sa-i aduc pe Lobont si Coman sa-i tin rezerve. Eu merg pe acesti portari de viitor, chiar daca Pantilimon n-a aparat prea mult la City"

"Daca n-am convocat unii jucatori, inseamna ca nu merita sa fie aici"

"Adrian Cristea a fost luat pentru ca Zicu e accidentat. E o sansa pentru el"

"Nu cred ca am fi putut invinge Franta nici daca ii aveam pe Mutu si Tamas"

"Am considerat ca e suficienta perioada de suspendare pe care au primit-o Mutu si Tamas. Si-au cerut scuze si i-am iertat. Dar este ultima sansa pe care o primesc. Fara disciplina nu se pot obtine rezultate si cred ca ei au constientizat acest lucru, din discutiile pe care le-am avut cu ei"

"Am incercat sa aduc cei mai in forma jucatori desi din nou am avut probleme. Am nevoie de cei mai valorosi jucatori pentru ca incercam sa ne calificam la EURO 2012, eu cred ca mai sunt sanse"

12:30 - A INCEPUT CONFERINTA

INFO: Victor Piturca va prefata meciurile pe care Romania le va disputa cu Belarus si Albania, in preliminariile EURO 2012.

Romania va juca vineri cu Belarus, iar apoi marti cu Albania, in ultimele doua meciuri ale Grupei D a preliminariilor Campionatului European ce va avea loc in Polonia si Ucraina.

I.G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#conferinta presa Victor Piturca, #Victor Piturca Romania Belarus, #Victor Piturca Albania Romania , #nationala