Piturca, noul selectioner al Romaniei

Marti, 14 Iunie 2011, ora 15:21
4408 citiri
Piturca, noul selectioner al Romaniei

Victor Piturca a acceptat marti sa preia functia de selectioner al Romaniei.

Marti dupa-amiaza, Piturca s-a intalnit cu presedintele FRF, Mircea Sandu, la Casa Fotbalului, iar cei doi au ajuns la un acord. La intalnire au participat si Viorel Paunescu, bun prieten cu Piti, si Stefan Iovan, secundul acestuia in precedentele doua mandate la nationala.

"Am discutat cu presedintele si lucrurile sunt in regula. Maine dimineata (n.r. miercuri) vom avea o noua discutie ca sa stabilim toate detaliile si sa semnez contractul. Nu a fost o decizie grea, pentru ca mi-am dorit sa revin la nationala", a spus Piturca, la iesirea de la intalnirea cu Mircea Sandu.

Piturca, la nationala. Vezi ce-a discutat marti cu Mircea Sandu

Piturca urmeaza sa semneze miercuri contractul, unul care se va extinde pe o durata de patru ani si cinci luni, incepand de la 1 iulie 2011 pana la 30 noiembrie 2015.

Obiectivul principal al lui Piturca, care va redebuta la nationala in august contra Argentinei, va fi calificarea nationalei la Campionatul European din 2016, gazduit de Franta.

Conditiile lui Piturca

Trei pretentii a avut Piturca pentru a reveni pe banca tehnica a "tricolorilor":

1. Sa aiba acelasi salariu ca in 2009 cand a fost demis, anume 600.000 de euro pe an.

2. Sa nu poata fi demis pana la sfarsitul preliminariilor Campionatului European din 2016 sau, in caz contrar, sa fie despagubit pe masura.

3. Sa-l aiba secund pe Eugen Neagoe, nu pe Stefan Iovan.

Conditiile lui Piturca pentru a reveni la nationala Romaniei

Inainte de Piturca, seful Federatiei Romane de Fotbal a purtat negocieri cu Cosmin Olaroiu si Gica Hagi. Primul a refuzat deoarece a semnat un angajament cu Al Ain, in timp ce al doilea n-a vrut sa preia echipa in plina campanie de calificare la Campionatul European din 2012.

Victor Piturca (55 de ani) a mai fost selectionerul Romaniei in doua randuri, 1998-1999 si 2004-2009. In ambele mandate a obtinut calificarea la cate un Campionat European, cel din 2000 si cel din 2008.

Prezentarea oficiala a lui Piturca va fi transmisa, in format LIVE text, de site-ul Ziare.com, miercuri, incepand cu ora 13:00.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Cei mai mulți bani din PNRR ajung la companii de stat românești conduse falimentar”. Acuzațiile REPER
”Cei mai mulți bani din PNRR ajung la companii de stat românești conduse falimentar”. Acuzațiile REPER
Ultimul studiu elaborat de Parlamentul European care analizează sumele încasate de top 100 beneficiari din PNRR-urile fiecărui stat membru UE ne plasează pe ultimul loc din Europa în ceea ce...
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
#Victor Piturca selectioner Romania , #stiri Victor Piturca
Comentarii
Poza malmo
malmo
rank 5
Si astfel fotbalul romanesc cade inca odata sub sabia calaului