Copilotul Ponta si capitanul Basescu (Opinii)

Luni, 30 Aprilie 2012, ora 10:10
2600 citiri
Copilotul Ponta si capitanul Basescu (Opinii)
Foto: Reuters

Domnul Victor Ponta nu are capacitatea a-si asuma conducerea unei masini, deci sa nu mai vorbim de o tara intreaga, remarca presedintele Basescu nu cu mult timp in urma. Iata ca acum este silit sa il puna la carma unui adevarat "portavion" in comparatie cu masina de curse cu care este obisnuit pesedistul, pardon USL-istul.

Nici nu a facut bine Traian Basescu anuntul nominalizarii lui Ponta, ca pe la televiziunile de stiri au inceput sa se randuiasca repede politicienii din umbra, uitati de atata vreme de stat in Opozitie, prin cotloanele prafuite ale politicii romanesti.

Satul de atatea dosare si condamnari, Adrian Nastase a facut o adevarata apologie a bilelor amestecate de actuala Putere, bile pe care ei vor fi nevoiti sa le puna la locul lor. Este bine ca domnul Nastase a evoluat de la oua la ceva mult mai tare, care, ce-i drept, se sparge mult mai greu si se numara mai usor.

Coplesit de emotia momentului de la Palatul Cotroceni, Ponta nu a putut decat sa ingane cateva propozitii dupa desemnarea presedintelui. Sunt de parerea sincera ca Traian Basescu il priveste ca pe o jucarie politica in aceste moment, nerefuzand un joc distractiv.

Premierul desemnat a zis doar ca "va incercaˮ sa conduca noul guvern, trecand de la tonul direct si taios din trecut la unul mieros si cam speriat. I-ar fi prins bine prezenta lui Crin Antonescu la anuntul facut de presedinte, doar ca sa-i dea putin curaj.

La fel de necharismatic precum fostul premier Ungureanu, Victor Ponta isi va face, probabil, in cele din urma, hatarul de a fi cineva in statul roman. Sa-i arate domnului Nastase ca nu l-a propulsat degeaba peste tot si nu a avut incredere in el doar pe ochi frumosi.

Revine Adrian Nastase?

Nu ar fi exclus ca Adrin Nastase sa isi regaseasca si el suflul politic si sa revendice vreo pozitie-cheie, insa mai ascuns de ochii lumii decat in trecut. Oare de ce nu ar fi posibil sa il vedem chiar ministru de Justitie sau macar pe la Economie? Nici la Educatie nu ar prinde rau, ca tot a patentat in Romania cornul si laptele.

Ce ar putea face viitorul prim-ministru este, mai intai, dreptate in numele poporului umilit. Sa redea rapid sumele retinute bugetarilor si sa stopeze aceasta nebunie din justitie, acolo unde pensionarii se calca in picioare pentru a-si recupera banii de care au fost jefuiti.

Acestea ar fi masuri sociale urgente, care vor legitima orientarea de stanga a unui premier social-democrat. Iar al 13-lea salariu al bugetarilor trebuie si el redat urgent celor care au dreptul, prin munca lor, sa primeasca rasplata muncii de un an de zile.

Doar de propria pricepere depinde cariera la carma tarii a lui Victor Ponta, el putand deveni capitanul cel bun, iar Traian Basescu doar un "pirat" de care ne vom dispensa in curand. PSD-ul pare constient de uriasa miza si a tinut sa anunte ca nu va intra in banii de rezerva ai statului pentru a-si face campanie electorala.

Sa treaca alegerile si mai vedem.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#Basescu Ponta premier desemnat, #Ponta guvern USL, #masuri sociale Guvern Ponta, #Ponta salarii pensii , #Adrian Nastase