De ce a devenit Nastase criticul lui Ponta (Opinii)

Luni, 15 Aprilie 2013, ora 18:52
9629 citiri
De ce a devenit Nastase criticul lui Ponta (Opinii)
Foto: Arhiva

Nu s-a inteles cu Cristiana Anghel sa toace marunt guvernarea pentru simplul motiv ca in ultimele doua decenii nu a vietuit in Romania, alaturi de Ion Iliescu, doua mandate plus unul de lucru, pentru pregatirea institutiilor statului de democratie. Deci n-o cunoaste.

Dar pentru ca a venit de cateva secunde pe planeta si s-a socat ca in timp ce alte regiuni ale acesteia se screm sa impace sistemul cu populatia care-i achita nota de plata, romanii se ocupa de fleacuri - "procurori, justitie, CSM, restituiri, proprietati, controale, cheltuielile parlamentarilor, incendii, accidente de motocicleta, SMURD, din cand in cand inundatii, sosele gaurite, Oltchim" - , sa-i facem bloggerului Adrian Nastase o mica descriptio benevolentie.

Pe vremea Guvernului sau, iscat din spuma maniei poporului cand a descoperit ca CDR nu a putut repara crimele din economia iliesciana, mizilicurile care le incarca acum in spinarea lui Victor Ponta faceau parte din doua categorii: cele despre care nu se vorbea, deci nu existau, si cele despre care se vorbea in presa numai dupa ce erau cosmetizate.

Pe vremea tovarasului Ion Iliescu se faceau vizite de lucru in fabrici si uzine unde se plateau salariile, deci oamenii erau linistiti. Nu se virau la stat si companiilor sale contributiile sociale sau utilitatile si se producea pe stoc. Asta deoarece strategii timpului construiau capitalismul de cumetrie si trageau nadejde ca economia sociala de piata nu va transforma industria in svaiter, prin urmare isi asigurau numai lor viitorul.

Pe vremea tovarasului Ion Iliescu nu exista niciun macel in Justitie. Procurorii erau atent selectionati pe baza de dosar la SIPA, dar nu in sensul primenirii puterii judecatoresti, ci deoarece trebuia ca Puterea sa aiba liniste pentru cei care o exercitau in folos propriu. Era o mare cautare de cadre de nadejde cu albeata la ochi si fara tresariri de constiinta. Daca se poate pe baza de santaj. Daca nu, puteau sa-si gaseasca de lucru la spatii verzi.

Pe vremea tovarasului Ion Iliescu nu exista scandal legat de retrocedari, deoarece proprietatea era un moft cu exceptia celor care cumparau drepturi litigioase - ca atunci a inceput totul! Vorba cuiva destept: am trait s-o vad si pe asta, a ajuns un presedinte de PSD (Victor Ponta) sa le planga de mila fostilor proprietari!

Pe vremea tovarasului Ion Iliescu cheltuielile parlamentarilor nu erau o problema, pentru ca ei continuau traditia activistilor de frunte ai PCR, deci era normal sa jumuleasca tara din toate pozitiile. Tara li se cuvenea. Si nu era privita ca o intreprindere din care scoti in functie de cat bagi, deci daca nu bagi, nu iese.

Pe vremea tovarasului Ion Iliescu nu existau controale, caci Curtea de Conturi, Garda Financiara, Vamile etc erau exclusiv pusculite de partid. Si tot in acele timpuri se dadeau credite preferentiale, iar dupa ce se constata ca nu erau platite, treceau la datoria publica.

Prin urmare, domnule Adrian Nastase, aveti hectare intregi de defrisat cu stiloul. Romania nu mai este cea pe care o cunosteati. Se transforma in tara care v-a legat deoarece la capatul vechilor obiceiuri, pe care le deplangeti, ati transformat-o in dama de companie. Mult succes!

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Adrian Nastase critici Ponta, #Nastase Ponta critici guvernare , #Adrian Nastase