Pana si Adrian Nastase a constatat ca teza de doctorat a lui Ponta contine imperfectiuni

Duminica, 22 Iulie 2012, ora 15:35
9576 citiri
Pana si Adrian Nastase a constatat ca teza de doctorat a lui Ponta contine imperfectiuni
Foto: Arhiva (Realitatea TV)

Fostul premier Adrian Nastase, care a coordonat teza de doctorat pe care a scris-o Victor Ponta in 2003, ar fi sesizat neregulile din lucrare inca de atunci.

In prefata lucrarii lui Ponta, Nastase isi lauda discipolul, dar recunoaste ca teza are niste "imperfectiuni inerente" tineretii, dezvaluie Evenimentul Zilei.

Iata ce scria Adrian Nastase in prefata lucrarii de doctorat a lui Ponta:

"Cu un pronuntat caracter istoric si cuprinzand un demers aflat la confluenta

dintre Dreptul International Public si Dreptul Penal, lucrarea abordeaza cu luciditate toate neimplinirile societatii internationale, ale lumii civilizate, in impunerea dreptului si a echitatii (...) In acest concert mondial Romania va trebui sa-si confirme optiunea indubitabila spre valorile lumii civilizate, valori ce nu pot coexista cu genocidul sau alte crime internationale, si sa-si ocupe locul in randul statelor ce promoveaza aceasta conceptie avansata si care pun umanitatea pe primul plan.

Tinand cont de imperfectiunile inerente inceputului de drum pe care tanarul

autor a pornit cu pasiune si curaj, consider ca aceasta lucrare poate fi un prim pas in cunoasterea fenomenului justitiei penale internationale si crearea unei conceptii stiintifice a juristilor romani in acest domeniu".

Victor Ponta a obtinut titlul de doctor in 2003, la Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti, cu lucrarea "Curtea penala internationala". Indrumatorul sau a fost Adrian Nastase.

Universitatea Bucuresti a decis, ca urmare a analizelor facute de Comisia de Etica si a rapoartelor intocmite de specialisti, ca teza de doctorat a lui Victor Ponta este un plagiat.

Presedintele Comisiei de Etica, prof.univ. Marian Popescu, si rectorul Universitatii Bucuresti, prof.univ. Mircea Dumitru, au prezentat vineri concluziile analizei intr-o conferinta de presa, alaturi de decanul demisionar al Facultatii de Drept, Flavius Baias.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Adrian Nastase plagiat Victor Ponta, #Nastase lucrare doctorat Ponta , #Adrian Nastase
Comentarii
Poza SC USL Felix SRL
SC USL Felix SRL
rank 1
Asta-i când doctoratele au ajuns să se susţină în șatră și sunt