Ponta, despre declaratiile lui Nastase privind prezidentiabilul PSD: Sunt de acord, in 2019

Duminica, 28 Aprilie 2013, ora 23:12
2566 citiri
Ponta, despre declaratiile lui Nastase privind prezidentiabilul PSD: Sunt de acord, in 2019
Foto: Facebook.com

Premierul Victor Ponta a declarat duminica, la Ruse, ca este de acord cu declaratiile fostului lider PSD Adrian Nastase cu privire la dorinta social-democratilor de a avea propriul candidat la alegerile prezidentiale, doar ca acest lucru se va intampla in 2019.

"Am vazut ce a spus dl. Nastase si sunt de acord cu tot ce a zis pana acum. De altfel, am vorbit si inainte sa ajung in Bulgaria. O sa avem un candidat la prezidentiale in 2019. Eu exclud din punctul de vedere al PSD-ului orice dorinta de a rupe USL-ul. Eu vreau sa ramana USL-ul unit, sa terminam mandatul in 2016 si va dati seama ca personal am cel mai mare interes sa ramana USL-ul ca sunt prim ministru si e vorba de mandatul meu de prim ministru. Atat timp cat exista USL-ul, USL-ul are candidat - Crin Antonescu - si in mod cert este favorit", a spus Ponta.

El a amintit si de cum s-au facut intelegerile cand s-a fondat USL.

Nastase: Exista o mare presiune pentru ca PSD sa aiba candidat propriu la prezidentiale

"Eu i-am intrebat pe toti colegii mei inainte sa facem acordul si, cum eram partridul cel mai mare, trebuia sa alegem primii si i-am intrebat ce functie e mai importanta. Asa ca sa stiti ca nu liberalii ne-au impins la conducerea Guvernului, ci noi am vrut-o. Am ales nu pe baza aspiratiei mele personale, ci pe baza a ceea ce am discutat cu toti ceilalti colegi din tara", a spus Ponta.

Intrebat despre ideea vehiculata vineri de Liviu Dragnea cu privire la o asumare a raspunderii pe Legea reorganizarii teritoriale, Ponta spus ca acest lucru va fi facut doar dupa ce se va ajunge la un consens cu toate fortele politice.

"Numai daca exista un acord al tuturor fortelor politice, asa cum a fost prin discutii la restituirea proprietatilor. Si cand vorbesc de forte politice vorbesc de UDMR, de cei aflati in Opozitie, de PP-DD, ca PDL-ul nu exista si n-am ce acord sa am cu ei, cu cine cu Blaga, cu cine sa fac acord? Cu dna. Paula Vass (Andreea Paul Vass - n.red.)?

Dragnea vrea regionalizare prin asumare - ce spune PDL

Deci daca va exista un acord cu toate fortele politice din Parlament, atunci poate fi folosita, daca nu, mergem in Parlament, se discuta in cele doua camere, se fac amendamente, se dezbate, e o chestiune la fel de serioasa regionalizare ca si modificarea Constitutiei si nu se face prin impunerea vointei USL, ci doar prin acord cu celelalte forte politice", a mai spus Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Victor Ponta prezidentiabil PSD 2014, #Ponta asumare raspundere regionalizare , #Adrian Nastase
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Mai Ponta, tu chiar te uiti in gura lui Nastase? A glumit, a facut