Ponta: Ma sfatuiesc cu trei fosti prim-ministri: Isarescu, Nastase si Tariceanu (Video)

Miercuri, 28 August 2013, ora 11:31
2828 citiri
Ponta: Ma sfatuiesc cu trei fosti prim-ministri: Isarescu, Nastase si Tariceanu (Video)
Foto: Digi 24

Premierul Victor Ponta a dezvaluit, miercuri, dupa ce si-a sustinut discursul la Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane, ca se sfatuieste intens cu trei fosti premieri ai Romaniei: Guvernatorul BNR Mugur Isarescu, Adrian Nastase si Calin Popescu Tariceanu.

Raspunzand unui jurnalist care il invita sa comenteze recente declaratii ale lui Tariceanu, care a afirmat ca prim-ministrul Victor Ponta face prea mult treaba altor ministri, Ponta a recunoscut ca "in mare parte asa se intampla".

"Eu ma sfatuiesc, de obicei, cu trei fosti prim-ministri: Isarescu, Nastase si Tariceanu. Astfel incat toate lucrurile pe care le spun cei trei le iau in serios. In mare parte asa se intampla", a spus Ponta, dupa ce le-a vorbit diplomatilor prezenti la reuniune mai putin decat era prevazut in program.

Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a declarat, intr-un interviu acordat Mediafax, ca premierul "ar trebui sa-i lase pe fiecare sa-si asume propriile responsabilitati, pentru ca, altfel, aceasta atitudine a premierului comporta un risc petru el si anume riscul sa devina la un moment dat un fel de paratrasnet in cazul in care in anumite domenii nu sunt atinse obiectivele pe care Guvernul si le-a anuntat".

Momente vesele si triste la Reuniunea Diplomatiei: Reflectiile lui Antonescu, emotiile lui Zgonea, glumele lui Oprescu

Intrebat despre reactia Romaniei in cazul unui atac potential asupra Siriei, premierul a precizat, fara sa intre in amanunte, ca "facem parte dintr-o alianta de tari democratice si suntem solidari cu deciziile luate pe plan international. Acestea sunt decizii care se iau la nivel european, la nivelul NATO si la nivelul CSAT".

Despre atacarea Siriei si rolul Romaniei. Ce cred politicienii romani

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca un rezultat negativ pentru statul sirian in raportul expertilor ONU privind investigarea folosirii armelor chimice va genera o interventie militara externa pentru indepartarea regimului actual, adaugand insa ca recomanda prudenta pana la acest rezultat.

In cadrul discursului, seful Guvernului le-a multumit ambasadorilor si Ministerului de Externe pentru activitate, rugandu-i ca, in anul ce urmeaza, sa se concentreze mai mult pe aspectele economice ale activitatii lor.

"Sa punem mai mult accent pe relatiile economice", a afirmat Ponta, recunoscand ca "nu sunt in masura sa va dau multe sfaturi si sa va cert cu atat mai putin".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ponta sfaturi Tariceanu, #Ponta reuniunea diplomatiei , #Adrian Nastase