Ponta si Tariceanu, cuplul dinamita al politicii

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Luni, 15 August 2016, ora 11:57
6977 citiri
Ponta si Tariceanu, cuplul dinamita al politicii

Dinamita e un fel de-a spune, dar e valabil prin comparatie cu moliciunea de care da dovada aproape tot restul clasei politice. Si nu pentru ca partidele si Parlamentul ar fi in vacanta, ci pentru ca cele doua partide mari au renuntat sa mai faca politica.

E drept, mai exista si un neobosit Traian Basescu, liber si plin de secrete si amintiri despre sistem, dar fostul presedinte isi poarta inca greaua mostenire a celor 10 ani pe care i-a petrecut agitat la Cotroceni si cred ca are doar emotii daca va prinde Parlamentul cu a sa oaste de stransura numita PMP.

In cazul lui Ponta si Tariceanu lucrurile stau, dupa parerea mea, ceva mai bine. Fiind mai vii decat PNL si PSD la un loc, cei doi fosti premieri sunt singurii care au sanse sa electrizeze cu discursul lor alegerile parlamentare din toamna.

Amandoi trag dupa ei amenintarea dosarelor DNA, dar asta pana la urma, atat timp cat sunt in libertate, cred ca le creste aura de luptatori impotriva sistemului care a luat-o razna si vrea sa dicteze totul in politica.

Faptul ca o parte din acuzatiile pe care Ponta si Tariceanu le aduc "sistemului" - fiind vizate in primul rand institutiile de forta ale statului: SRI, DNA si noua parte tehnocrata a puterii cu Klaus Iohannis in frunte - contin mai mult sau mai putin adevar, in doze amestecate greu de distins de publicul larg, nu face decat sa creasca succesul noului cuplu teribil al politicii romanesti.

Prin comparatie, Liviu Dragnea face eforturi disperate cu a sa improbabila motiune de cenzura, la care a si renuntat intre timp dandu-si seama ce dezastru de imagine ar fi insemnat, ca sa ia fata discursului Ponta - Tariceanu care se coaguleaza intr-o sinteza tot mai coerenta in momentul politic actual.

Sondajele de opinie, oricat de putina incredere mai poti avea in institutele de la noi care le realizeaza dupa diverse interese politice - adica mai deloc, adauga o deductie simpla bunului simt observator: cresterea in sondaje a unui Ponta are la baza pierderea de procente bune inregistrata de Klaus Iohannis si non-politica tehnocrata din ultimul an.

Cat despre Tariceanu, atat timp cat va ramane la statutul de prada doar amusinata de procurorii DNA, eventual prinsa la plesneala chiar in campanie in vreun dosar mai fragil decat celebrul Microsoft sau EADS, cred ca are toate sansele sa traga scorul ALDE in sus la parlamentare, mai ales ca la locale partidul a aratat ca are o structura nationala bine pusa la punct.

Ce sanse are cuplul Ponta - Tariceanu sa continue si dupa alegeri, eventual in echipa care va forma viitoarea majoritate parlamentara ce va da si noul Guvern? Dincolo de orice fel de sondaj de opinie, in opinia mea, sansele sunt tot mai mari in comparatie cu inghetatii de pe partea dreapta, unde expiratul Traian Basescu pare si mai viu si mai activ decat este.

Eu cred ca, daca trendul nu se schimba, daca Ponta si Tariceanu isi coordoneaza si mai unit mesajele, cu Dragnea in rol de carutas la cele doua berbece, atunci Klaus Iohannis are sanse maxime sa piarda Guvernul sau si orice sansa la un al doilea mandat la Cotroceni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ponta Tariceanu alegeri , #Calin Popescu Tariceanu
Comentarii
Poza 3trandafiribaroi
3trandafiribaroi
rank 5
Unul ***** de bubuie, celălalt de scapără. Bombă veritabilă!