De ce il sustine Leanca pe Ponta: Nu ne invata cum sa traim, ci ne ajuta sa ne descurcam

Vineri, 26 Septembrie 2014, ora 15:52
2525 citiri
De ce il sustine Leanca pe Ponta: Nu ne invata cum sa traim, ci ne ajuta sa ne descurcam

Iurie Leanca a declarat ca a participat la evenimentul de lansare a lui Victor Ponta in campania electorala pentru prezidentialele din Romania in calitate de prim-ministru al Republicii Moldova si nu de membru al Partidului Liberal Democrat (PLDM).

Premierul Iurie Leanca a afirmat, intr-o emisiune a postului de televiziune Moldova 1, ca omologul sau roman a facut multe pentru Republica Moldova in perioada mandatului sau si, prin sprijinul in alegeri, a dorit sa-si manifeste multumirea.

"Am mers, intr-adevar, in calitate de prim-ministru pentru a sustine un alt prim-ministru. Ma bucur pentru aceasta invitatie. De obicei, noi invitam pe prietenii nostri sa ne ajute in timpul campaniilor.

Atunci cand cineva face comentarii, vreau sa se refere doar la un singur lucru: gazoduct, 20 milioane euro pentru gradinite - si am vazut oamenii, bunicile fericite in satele unde nu au fost niciodata gradinite, vorbim de Muzeul National, vorbim de viitorul teatru de la Cahul, mai vin ceva bani", a subliniat premierul Iurie Leanca in emisiunea "Moldova in direct" de la postul national de televiziune.

"M-am interesat cate vieti omenesti au fost salvate ca urmare a faptului ca domnul Ponta, Guvernul pe care il conduce, ne-a ajutat sa extindem proiectul SMURD pe malul stang al Prutului. Doar de cand au venit aceste cinci autospeciale pe care ni le-a donat la 27 august, 75 de persoane din Republica Moldova au fost salvate. Doar pentru acest gest as fi mers la Bucuresti pentru a-i multumi lui Ponta si a-i spune ca il sustin in ceea ce face", a adaugat Iurie Leanca.

El a adaugat ca astfel a facut un gest de exprimare a unei multumiri "pentru un om care a facut timp de un an si jumatate cat nu s-a intamplat in relatia dintre Bucuresti si Chisinau".

"Eu privesc aceste lucruri intr-o maniera foarte pragmatica si de corectitudine, inclusiv la nivel de relatii interumane. In primul rand, suntem cetateni si suntem oameni. Am mers acolo in calitate de prim-ministru si aici m-am condus de interesul Republicii Moldova si al cetatenilor. Nu cred ca cetatenii nu apreciaza acest gest, aceasta atitudine a Romaniei. Nici lor nu le este usor, dar iata gasesc acesti bani pe care ni-i aloca cu maxima generozitate pentru ca inteleg ca perioada prin care trecem noi este mai complicata", a subliniat premierul moldovean.

Leanca isi schimba simpatiile in functie de... functie

In context, Leanca a adaugat ca, in calitate de prim-ministru il va sustine in continuare pe Victor Ponta, insa, in calitate de membru al PLDM, va sustine un candidat de dreapta.

"La Ponta apreciez inca un lucru: nu ne invata cum sa traim, ci ne ajuta sa ne descurcam. Partidul va sustine doctrinar un candidat de centru-dreapta, ca membru al partidului voi face si eu, eventual, acest lucru, dar ca prim-ministru il voi sustine in continuare pe Ponta", a mentionat Iurie Leanca.

Prezenta premierului moldovean Iurie Leanca, prim-vicepresedinte al PLDM, la evenimentul de lansare a lui Victor Ponta in campania electorala pentru prezidentiale din Romania fost criticata atat de unii politicieni de la Chisinau, cat si de analistii politici.

Partidul Liberal Democrat, condus de fostul premier Vlad Filat, face parte din Partidul Popular European (PPE), in timp ce PSD este membru al Internationalei Socialiste. De altfel, presedintele liberal-democrat, Vlad Filat, a afirmat ca "gestul ii apartine" premierului Iurie Leanca, dar PLDM il va sustine pe Klaus Iohannis in alegerile prezidentiale.

La randul sau, presedintele Traian Basescu a declarat despre premierul Republicii Moldova, Iurie Leanca, ca a fost pana in octombrie 1989, in Ambasada Uniunii Sovietice din Bucuresti, si a precizat ca de aceea este "atat de unit in ganduri si simtiri cu premierul Victor Ponta".

Orba acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orba acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#Iurie Leanca sustinere Ponta, #Leanca Ponta candidatura prezidentiale , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014