De ce nu merge premierul la dezbaterea TVR? Senator PSD: Stelian Tanase l-a atacat pe Ponta

Marti, 11 Noiembrie 2014, ora 18:33
4520 citiri
De ce nu merge premierul la dezbaterea TVR? Senator PSD: Stelian Tanase l-a atacat pe Ponta

Motivul pentru care presedintele PSD, Victor Ponta, nu merge la TVR 1 pentru dezbatere electorala a fost recunoscut chiar de catre unul dintre senatorii social-democrati, Georgica Severin.

Potrivit lui Stelian Tanase, presedintele-director general al Societatii Romane de Televiziune (SRTv), liderul comisiei de cultura din Senat a recunoscut "fara jena si menajamente" o pozitionare "defectuoasa" fata de TVR, dupa cum scrie pe site-ul sau, stelian-tanase.ro.

"Intr-un talkshow aseara (luni seara - n.red.) la Antena 3 a declarat ca Ponta nu vine la dezbaterea cu Iohannis la TVR din doua motive. 1/ 'Nu poate avea loc o dezbatere la TVR 1, din cauza ca, recent, directorul general al institutiei, Stelian Tanase, a atacat Guvernul, a atacat PSD si l-a atacat pe premierul Ponta'. A inventat o fantasmagorica politizare a TVR. 2/ 'Stelian Tanase a fost numit de PNL director general la TVR'", sustine Stelian Tanase.

Negocierile pentru dezbaterile Ponta-Iohannis au esuat

Acesta critica faptul ca Victor Ponta poate merge la alte televiziuni, precum Antena 3 sau Romania Tv.

"Dar le televiziunile amice, de partid, cum e cea a lui Sebastian Ghita, prieten apropiat, viitor sef la PSD, se poate duce!?...Dar la Antena 3, care ii face campanie nonstop? Ambele sunt televiziuni private, cu scop comercial. In Europa televiziunile publice gazduiesc asemenea dezbateri. Daca aici este Europa totusi...", mai spune seful TVR.

Ponta: TVR e postul Opozitiei. Tanase venea mereu la mine in birou sa-mi spuna cat de mult ma iubeste

Stelian Tanase considera ca afirmatiile facute de Georgica Severin "sunt complet inexacte".

"E clar ca a incercat sa ofere macar doua motive pentru atitudinea sefului lui de partid si a staffului de campanie. Sa ii amintesc doar ca am fost ales din partea USL, cu voturile PSD si PNL, ca presedinte bipartizan al TVR (a fost conditia pe care am pus-o pentru a accepta postul). Inclusiv Georgica Severin a votat pentru alegerea mea. Ca PSD si PNL s-au despartit mai tarziu este alta chestiune. Georgica Severin pare sa ignore aceste chestiuni din ratiuni de propaganda electorala. Vrea sa isi apere seful", mai afirma presedintele-director al TVR.

Presiuni politice la TVR? Stelian Tanase acuza interventii de la amicii lui Ponta

Vineri, presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca echipele de negociere ale PSD si ACL nu au ajuns la o intelegere privind organizarea unor dezbateri electorale intre Victor Ponta si Klaus Iohannis. De atunci, insa, continua discutiile cu privire la locul in care ar putea avea loc o dezbatere electorala intre cei doi candidati din turul al doilea al alegerilor.

Pe 3 noiembrie, a doua zi dupa primul tur al alegerilor prezidentiale, Stelian Tanase a motivat existenta unei dezbateri la TVR prin faptul ca "televiziunea publica este singura televiziune care acopera tot teritoriul Romaniei".

Cu cateva zile inainte de inceputul campaniei electorale pentru prezidentiale, Victor Ponta spunea ca "TVR e postul Opozitiei, fiindca acolo sunt invitati mereu domnul Basescu, domnul Iohannis, doamna Monica Macovei... mai ramane si doamna Udrea sa fie invitata. E foarte bine ca sprijina Opozitia, dar e prost ca platim toti pentru ea. Se putea si cu bani mai putini".

F.N.

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#Ponta dezbatere TVR, #Ponta TVR dezbatere electorala, #Stelian Tanase Ponta dezbatere TVR, #dezbatere electorala Ponta Iohannis , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014