PNL: Doamna Firea sa ne spuna cati copii trebuie sa aiba un bun presedinte

Joi, 09 Octombrie 2014, ora 14:14
7062 citiri
PNL: Doamna Firea sa ne spuna cati copii trebuie sa aiba un bun presedinte
Foto: gazetanoua.ro

PNL reactioneaza la declaratiile facute de Gabriela Firea, purtatorul de cuvant al campaniei lui Victor Ponta, cerandu-i acesteia sa faca mai multe precizari cu privire la situatia familiala pe care ar trebui sa o aiba bun presedinte.

"Doamna Gabriela Vranceanu Firea Pandele, purtatorul de cuvant al campaniei candidatului PSD la presedintie, aflata in exercitiul functiei, a declarat ca daca nu ai o familie completa, adica daca nu ai copii si nici nu infiezi, nu poti fi un bun presedinte. Desi s-a vrut a fi un atac la adresa lui Klaus Johannis, involuntar, sau poate cu intentie - nu am de unde sa stiu ce ordine primeste doamna Pandele - afirmatiile au constituit de fapt un atac la parintele PSD, domnul Ion Iliescu.

Care, neavand copii, deci neavand familie completa nu a fost un bun presedinte al Romaniei. Suna frumos acest lucru spus din gura unui fruntas PSD-ist. Noi, cei care am fost aproape doua decenii adversari politici ai domnului Ion Iliescu, nu ne-am permis un astfel de atac", se arata intr-un comunicat remis joi Ziare.com de vicepresedintele PNL Gigel Stirbu.

Firea spune ca Iohannis nu e bun de presedinte pentru ca nu are copii, uitand ca nici Iliescu nu a avut

In plus, vicepresedintele liberal ii solicita senatorului Gabriela Firea sa detalieze ce intelege prin "bun familist", raspunzand la doua intrebari.

"Pentru ca un candidat sa fie un bun presedinte, cati copii trebuie sa aiba, cate neveste, sau dupa caz, cati barbati? Pentru ca un candidat sa fie incadrat in categoria de 'bun familist', deci sa fie un bun presedinte, este suficient sa iti parasesti nevasta cu care ai un copil, si imediat sa te casatoresti din interes cu fata unui sef ierarhic, sau mai trebuiesc indeplinite si alte cerinte sau misiuni?", intreaba vicepresedintele PNL, facand trimitere la Victor Ponta.

Pe de alta parte, Gigel Stirbu, fost ministru al Culturii in Guvernul Ponta, o ironizeaza pe Gabriela Firea, cerandu-i, in calitate de "buna familista", sa spuna "cat a investit in educatia si instruirea fiului ei Tudor Stefan Firea, care la sesiunea din vara a examenului de Bacalaureat a obtinut nota 1,2 la Limba Romana, 3,6 la Sociologie si 5,15 la Istorie".

Rezultate Bacalaureat 2014: Fiul Gabrielei Firea a luat nota 1,2 la Romana

Intr-un comunicat remis Ziare.com joi dupa amiaza, se precizeaza ca Alianta Crestin-Liberala ii solicita lui Victor Ponta sa o revoce pe Gabriela Firea din functia de purtator de cuvant al campaniei sale prezidentiale.

"Atacurile sale fara precedent la adresa cuplurilor care nu au copii nu pot fi tolerate intr-o societate democratica. In lipsa unei delimitari publice fata de declaratiile senatorului PSD, Victor Ponta demonstreaza ca aproba astfel de judecati de valoare discriminatorii, care calca in picioare demnitatea umana. (...) Atacurile la familie fac parte dintr-o forma primitiva de a face campanie electorala, pe care Alianta Crestin-Liberala si candidatul nostru, Klaus Iohannis, o dezaproba si o condamna", se arata in comunicatul citat.

Gabriela Firea a declarat, marti, intr-o conferinta de presa tiuta la sediul PSD in calitate de purtator de cuvant al campaniei lui Victor Ponta ca "in toate statele civilizate cei care doresc sa ajunga presedinti provin din familii complete, sunt casatoriti, au copii, au nepoti, au trecut prin toate etapele vietii", subliniind ca, in mod "categoric", faptul ca Iohannis nu a infiat copii este un defect pentru un viitor presedinte.

Dialogul a fost purtat cu jurnalistul Andi Manciu, care a postat filmuletul pe YouTube si pe contul sau de Facebook.

Dupa aparitia unor reactii publice, miercuri seara, Gabriela Firea a venit cu un drept la replica publicat pe blogul jurnalistului Catalin Prisacariu.

"1. Nu am facut referire la toate familiile de romani care nu au copii, ci doar la cele care vor sa fie modele,sa ne conduca si care au si recunoscut ca au facut investitii in imobiliare si nu in educatia copiilor.

2. Fiul meu a luat Bacul, a fost admis si la facultate. Si chiar daca ar fi picat aceste examene, nu inseamna ca l-as fi iubit mai putin.

3. Este dreptul meu la opinie sa afirm ca as vota un candidat care este si parinte, in calitatea mea de parinte a 2 copii si a inca in curand.

4. Dna Pocora mai bine l-ar sfatui pe dl Johannis sa explice de ce s-a ocupat cu o 'traducere' atat de murdara, cum a fost cea a tranzactiilor cu copii romani, in tinerete", se arata in dreptul la replica remis de Gabriela Firea, se arata in dreptul la replica remis de Gabriela Firea.

Anterior, deputatul PNL Cristina Pocora i-a solicitat senatoarei PSD sa-si ceara scuze public fata de familiile oamenilor "incompleti" care nu au copii, apreciind ca "evlavioasa doamna Firea face o discriminare grava aruncand anatema asupra cuplurilor infertile, cupluri lovite, deja, de crunta neputinta de a-si implini, poate, cel mai mare vis al lor, acela de a avea copii".

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Gigel Stirbu Firea copii Iohannis, #PNL Gabriela Firea copii Iohannis , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014