Ponta, acuzat ca si-a facut publicitate electorala mascata la TVR

Luni, 27 Octombrie 2014, ora 18:55
4452 citiri
Ponta, acuzat ca si-a facut publicitate electorala mascata la TVR
Foto: TVR

Trei membri ai CA al TVR il acuza pe Victor Ponta ca si-a facut publicitate electorala mascata la postul public de televiziune, prin prezenta sa in emisiunea "Viata satului", si cer demisia directorului TVR 1, Gabriel Gherghescu.

"Am luat act cu ingrijorare de prestatia domnului Victor Ponta in emisiunea TVR 'Viata satului' din data de 26 octombrie. Aceasta emisiune are un caracter informativ si nu un caracter electoral, in conditiile in care timpii de antena au fost stabiliti de catre televiziunea publica de comun acord cu reprezentantii tuturor celor 14 candidati pentru alegerile prezidentiale.

Nu este pentru prima data cand in emisiunea 'Viata satului' candidatilor la alegerile prezidentiale li se face publicitate mascata: in urma cu cateva saptamani, invitatul emisiunii a fost Calin Popescu-Tariceanu, care si-a prezentat programul electoral in domeniul agriculturii", arata Radu Carp si Romina Surugiu, membri in CA al TVR, intr-un comunicat comun remis Mediafax.

Cei doi mai critica faptul ca TVR a difuzat in regim de publicitate si nu in cadrul emisiunilor electorale, "un videoclip electoral mascat al unei formatiuni politice (...) iar sloganul candidatului PSD Victor Ponta, 'Mandri ca suntem romani', a facut parte din continutul acestui videoclip".

Totodata, Radu Carp si Romina Surugiu solicita demisia lui Gabriel Gherghescu, directorul TVR 1, care difuzeaza emisiunea "Viata satului".

"Am solicitat ca in sedinta extraordinara a Consiliului de Administratie al SRTV din data de 27 octombrie aceste cazuri sa fie puse pe ordinea de zi si discutate, pentru a se lua masurile care se impun", mai spun cei doi.

Si Andrei Muraru, membru al CA al SRTv, a atras atentia asupra aceluiasi aspect, intr-un alt comunicat remis agentiei citate.

"Cu o saptamana inainte de primul tur al alegerilor prezidentiale, la televiziunea publica se intampla lucruri ciudate. Aceste evenimente stranii nu au cum sa nu trezeasca serioase suspiciuni asupra autonomiei si independentei editoriale a televiziunii publice care, conform legii, trebuie ferita de orice ingerinta politica", spune Andrei Muraru, care subliniaza faptul ca Victor Ponta "nu a gasit de cuviinta sa participe la nici o dezbatere electorala organizata de TVR", in schimb s-a dus de unul singur la "Viata Satului".

"Emisiunea a fost o mostra de manipulare. Intrebarile ridicate la fileu, temele aranjate si subiectele probabil dinainte negociate au avut darul de a adanci suspiciunile ca TVR este controlata de partidul de guvernamant nu doar prin deciziile majoritatii membrilor Consiliului de Administratie, dar chiar prin unii angajati aflati in posturi de conducere", mai considera Muraru.

Radu Carp este membru titular in CA al TVR din partea PDL, Romina Surugiu, din partea Administratiei Prezidentiale, iar Andrei Muraru, din partea PNL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ponta publicitate electorala mascata TVR, #Ponta Viata satului , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014