Ponta: Declaratiile lui Iohannis le aud de la Basescu. Eu fac o campanie de bun-simt

Autor: Ana Ilie
Sambata, 04 Octombrie 2014, ora 18:16
2497 citiri
Ponta: Declaratiile lui Iohannis le aud de la Basescu. Eu fac o campanie de bun-simt
Foto: Guvernul Romaniei

Premierul Victor Ponta, aflat intr-o vizita la Sibiu, le-a spus jurnalistilor ca intentioneaza sa conduca o campanie de bun-simt pentru prezidentiale. L-a acuzat totusi pe rivalul sau la presedintie, Klaus Iohannis, candidatul ACL, ca emite aceleasi declaratii ca si presedintele Traian Basescu.

Iohannis afirmase, sambata, la un miting cu 25.000 de participanti, la Craiova, ca nu se bate cu Ponta, ci cu sistemul de corupti pe care il reprezinta acesta.

Intrebat de jurnalisti cum gaseste "orasul contracandidatului" sau, primarul Sibiului, Ponta a raspuns ca nu e orasul rivalului sau ci al oamenilor care traiesc aici. "Mi-a placut mereu, nu am inteles de ce Iohannis vrea sa plece de aici, familia sotiei mele e de aici", a spus premierul.

La o alta intrebare, legat de afirmatia lui Iohannis, cum ca s-ar fi inconjurat de corupti, Ponta a raspuns: "Eu am promis si spre deosebire de altii ma tin de cuvant, sa facem o campanie cu bun-simt. Declaratiile de acest gen le stiu de la Basescu, le vad la 18:30 in fiecare seara, nu trebuie sa le aud de la domnul Iohannis".

Ponta a continuat acuzand: "Iohannis a fost insa la mine in birou, voia sa faca parte din acest guvern de baroni, ar face bine sa nu se razgandeasca atat de des. Nu o sa ma auziti criticand-i pe candidati, o sa ma auziti ce vreau sa fac", a repetat acesta.

Iohannis: Sa daramam mitul ca Oltenia e rosie, culoare care inseamna saracie, coruptie, minciuna

Klaus Iohannis a intrebat craiovenii, sambata, daca o duc mai bine de cand este premier Victor Ponta. "Credeti ca dupa ce nu a facut nimic pentru voi ca premier o sa faca ceva ca presedinte?", a intrebat acesta retoric, dupa care a afirmat: "Eu sunt un om al promisiunilor onorate, cred ca daca ai rezultate in munca ta le poti avea oriunde, la Craiova, Sibiu sau in toata Romania, daca iti pasa cu adevarat de oameni".

Iohannis a aratat ca lupta in aceasta campanie electorala nu este cu Victor Ponta ci cu sistemul de corupti pe care il reprezinta acesta.

"In aceste alegeri eu nu ma bat cu persoana Victor Ponta, ci cu un fel de a face politica, cu sistemul pe care el il reprezinta. Pacat ca un om atat de tanar a dezamagit si a ajuns atat de repede prizonierul unui sistem care distruge mediul privat pentru a-i tine pe oameni in saracie si cu mana intinsa la stat, care dispretuieste educatia (...) Acesti oameni care conduc azi cu cinism va amagesc pe voi cu o mica crestere de salariu sau pensie in vreme ce firmele lor capuseaza de pe unde apuca".

"Cu acest sistem ma bat acum. Nu ma bat pentru mine, ci pentru voi si pentru Romania mea", a incheiat Iohannis.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#alegeri prezidentiale 2014, #Ponta alegeri prezidentiale 2014 , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014