Ponta explica de ce a pierdut alegerile: Si eu as fi votat impotriva mea la prezidentiale

Sambata, 21 Martie 2015, ora 12:54
8483 citiri
Ponta explica de ce a pierdut alegerile: Si eu as fi votat impotriva mea la prezidentiale
Foto: Facebook/ Victor Ponta

Presedintele PSD, Victor Ponta, a recunoscut ca si el ar fi votat impotriva sa in turul al doilea al alegerilor prezidentiale, din 16 noiembrie, daca ar fi locuit in strainatate si ar fi vazut la televizor cozile de la sectiile de votare.

"Am gresit, ca si Adrian Nastase in 2004, crezand ca alegerile prezidentiale se castiga doar cu ratiune, cu prezentarea a ce ai facut. Nu e adevarat, turul 2 inseamna emotie, inseamna vot impotriva cuiva.

N-am realizat ca se va crea emotie. Si eu, daca locuiam in strainatate si vedeam la televizor cozi la vot, as fi venit si as fi votat impotriva lui Ponta. Daca as fi vazut pe retelele de socializare ca Ponta duce Romania in Rusia, as fi venit sa votez impotriva lui Ponta, sa nu ne duca in Rusia.

La fel, daca as fi vazut la televizor ca un prim-ministru ii spune unei doamne 'Fa, Doina', cum sa aleg pe asa cineva?", a spus prim-ministrul, sambata, la Consiliul National al PSD.

"Sa nu uitam ca turul al doilea este despre emotii si in 2019 trebuie sa intelegem acest adevar cu care ne-am confruntat de fiecare data in alegerile din turul 2", a adaugat acesta.

Premierul a avut si un mesaj pentru colegii sai de partid si pentru cei care l-au votat la alegerile prezidentiale.

"Le cer iertare tuturor celor care s-au considerat lezati de tot ceea ce au vazut, dar nu vreau sa uit ca in 16 noiembrie peste 5 milioane de concetateni au votat un candidat la 42 de ani pentru functia de presedinte.

Vreau sa le spun ca daca n-am renuntat la functia de prim-ministru, a fost la gandul ca acei oameni de-abia atunci vor fi dezamagiti. Vreau sa imi fac datoria fata de acei oameni carora le voi fi recunoscator toata viata mea", a mai afirmat presedintele PSD.

Totodata, acesta s-a declarat increzator ca ii va convinge pe cei peste 6 milioane de alegatori care au votat cu Klaus Iohannis si despre care spune ca au votat impotriva sa, ca "nu duc tara in Rusia si nici nu renunt la cota unica".

Ponta: Cand am castigat alegerile, era lauda mea

De asemenea, Victor Ponta si-a pus cenusa in cap, asumandu-si vina pentru pierderea alegerilor.

"Am pierdut alegerile prezidentiale, le-am pierdut asa cum le-am pierdut si in '96 cu Ion Iliescu, si in 2004 cu Adrian Nastase, si cred ca exista si o vina a mea in primul rand. Cand le-am castigat, era lauda mea, acum evident ca este responsabilitatea mea. Sa vedem cum putem data viitoare sa nu mai facem aceleasi greseli.

Nu va cer fuga de raspundere si plangere, ci sa invatam din greselile noastre. Bataliile viitoare sunt chiar la anul, la locale si la parlamentare. Sa conduci PSD e cea mai mare provocare din aceasta tara, chair decat sa fii prim-ministru", a mai declarat presedintele PSD.

Klaus Iohannis a fost ales presedinte al Romaniei cu 54,43 la suta din voturile valabile exprimate, la peste un milion de voturi distanta de Victor Ponta, pentru care au votat 45,56 dintre cei care si-au exprimat optiunea la urne pentru unul dintre cei doi candidati.

Numarul total de voturi valabil exprimate a fost de peste 11,5 milioane.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ponta vot alegeri prezidentiale, #Ponta cozi diaspora, #Victor Ponta alegeri prezidentiale , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014