Ponta il apara pe Sova si acuza DNA: Ne intoarcem pe vremea lui Stalin (Video)

Marti, 21 Octombrie 2014, ora 11:53
9592 citiri
Ponta il apara pe Sova si acuza DNA: Ne intoarcem pe vremea lui Stalin (Video)

Premierul Victor Ponta a comparat situatia actuala de pe scena politica romaneasca, in care numerosi politicieni sunt luati in vizor de DNA, cu perioada stalinista.

Victor Ponta, aflat marti la Magurele, a vorbit despre acuzatiile pe care procurorii i le aduc senatorului Dan Sova, care a cerut de la Viorel Hrebenciuc sprijin pentru obtinerea sefiei PSD, iar in schimb a promis sa isi foloseasca influenta la Ministerul Justitiei pentru initierea unei legi a amnistiei.

Prim-ministrul este de parere ca un om nu poate fi acuzat penal pentru ca isi doreste sa fie presedintele unui partid, iar in acest fel ne intoarcem pe vremea lui Stalin.

"Sa vrei sa fii presedinte al unui partid nu e ceva ilegal. Nu inteleg de ce trebuie sa arestam pe cineva ca vrea sa aiba o functie. Si eu am vrut sa fiu presedinte al PSD si nu m-a arestat nimeni in 2010, din fericire. Deci arestam oamenii care vor sa fie presedinti de partid? Cred ca ne intoarcem in vremea lui Ceausescu sau a lui Stalin si nu vreau acest lucru", a declarat liderul social-democrat.

Stenograme DNA: Hrebenciuc, catre Sova, despre "epoca post-Victor": Hai sa-ti spun o chestiune: o sa fii presedinte. Sa nu fie Liviu (Video)

Intrebat de ziaristi cu cine a negociat pentru a ajunge liderul PSD, Ponta a raspuns: "Cu toata lumea".

Totodata, premierul Ponta a comentat si demisia din Parlament a lui Viorel Hrebenciuc.

"Este decizia domniei sale si este o decizie prin care scoate justitia din campania electorala, asa cum era folosita incepand de ieri", a subliniat Ponta, adaugand ca nu a discutat despre asta cu Hrebenciuc.

Anterior, premierul declara luni, despre situatia lui Hrebenciuc si Sova, ca nu se ocupa el de "lucrurile astea". "Eu trebuie sa ma ocup de guvernarea tarii, de viata dumneavostra de zi cu zi", a spus seful Executivului.

Ponta, despre situatia lui Hrebenciuc si Sova: Eu ma ocup de Guvern, de viata voastra de zi cu zi

Ponta, intrebat daca a vorbit cu Hrebenciuc: O sa cititi la DNA. Sunt in interceptari din 2010 (Video)

Sova si Hrebenciuc, urmariti penal

Afirmatiile candidatului PSD la presedintie vin la scurt timp dupa ce deputatul Viorel Hrebenciuc si-a dat demisia din Parlament si dupa ce DNA a inceput, luni, urmarirea penala pe numele acestuia, precum si in ceea ce il priveste pe colegul sau, Dan Sova.

Viorel Hrebenciuc a demisionat din Parlament

Dan Sova si Viorel Hreenciuc sunt cercetati de DNA, pentru ca ar fi incercat sa faca un troc cu o lege a amnistiei si sefia PSD. Procurorii anticoruptie ii acuza pe cei doi de trafic de influenta.

Sova si Hrebenciuc, urmariti penal: Perchezitii la fostul sef al SPP, Dumitru Iliescu

DNA sustine ca Hrebenciuc i-a cerut lui Sova sa isi exercite influenta pentru a obtine dezincriminarea unor fapte de coruptie, iar pretul cerut de senator de la Viorel Hrebenciuc ar fi fost sprijinul in vederea obtinerii sefiei PSD.

Intelegerea dintre cei doi ar fi avut loc dupa ce DNA a inceput urmarirea penala fata de Viorel Hrebenciuc in dosarul retrocedarilor ilegale, in care prejudiciul se ridica la 300 de milioane de lei si in care sunt implicati deputatul PSD Ioan Adam si senatorul Ilie Sarbu.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Victor Ponta apara Dan Sova, #Victor Ponta reactie Sova DNA, #Victor Ponta acuzatii DNA , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014